Η εκστρατεία για την επιτάχυνση των εμβολιασμών θα ξεκινήσει από την Ευρυτανία

«Ενώνουμε δυνάμεις, με την Εκκλησία, την Αυτοδιοίκηση, με επιστημονικούς φορείς, ιατρικούς και πολιτιστικούς συλλόγους», ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας περιγράφοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για την επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στο Star προανήγγειλε επίσης ότι το κλείσιμο των ραντεβού για εμβολιασμούς των εφήβων 15 – 17 ετών θα γίνεται μέσω των παιδιάτρων.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας η εκστρατεία για τους εμβολιασμούς θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα από την Ευρυτανία ενώ ήδη έχουν εντοπισθεί «κομβικές περιοχές» βάσει των ποσοστών εμβολιασμού, κάνοντας λόγο για 82 Δήμους στους οποίους θα στοχεύσει η κυβέρνηση για την αναστροφή της στάσης κατά του εμβολιασμού.

«Η καμπάνια θα ξεκινήσει με συνεχείς επικοινωνίες οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει από τις προηγούμενες ημέρες και με επιτόπιες επισκέψει αρμοδίων παραγόντων» τόνισε ο κ. Πέτσας.

«Η αλήθεια θα κερδίσει τις θεωρίες συνομωσίας»

Όπως ανέφερε επίσης σχετικά με το ποιες είναι οι πιο «δύσκολες» κατηγορίες πολιτών για να αλλάξουν γνώμη σχετικά με τον εμβολιασμό, εκτός από ορισμένους μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες, υπάρχουν και «εκείνοι που θεωρούν ότι είναι άτρωτοι». Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε όμως τη βεβαιότητά του ότι «η αλήθεια είναι τελικά εκείνη που κερδίζει τις θεωρίες συνομωσίας».
Ο κ. Πέτσας αρνήθηκε πάντως ότι επικρατεί διχασμός στην κοινωνία σχετικά με το θέμα του εμβολιασμού. «Δεν υπάρχει κανένας διχασμός. Αυτό που χρειάζεται να πούμε είναι ότι όποιος έχει εμβολιαστεί επιστρέφει στην κανονικότητα» ανέφερε και προειδοποίησε: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι στο τέλος του Αυγούστου. Μην περιμένουμε το φθινόπωρο».

Κλειστοί χώροι μόνο για εμβολιασμένους;

Σχετικά με το αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούν του κλειστούς χώρους μόνο οι εμβολιασμένοι, ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε: «Το επεξεργάζεται η επιτροπή των ειδικών, η κυβέρνηση είναι έτοιμοι για αυτό και αν χρειαστεί θα το κάνουμε».

Άνοιγμα πλατφόρμας 15 – 17 ετών – Από τους παιδίατρους το κλείσιμο των ραντεβού

Για το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμού 15- 17 ετών ο κ. Πέτσας παρέπεμψε μεν στις επίσημες ανακοινώσεις που θα γίνουν αλλά ανακοίνωσε ότι «οι παιδίατροι είναι κάποιοι που εμπιστεύεται η ελληνική κοινωνία», αφήνοντας να εννοηθεί ότι μέσω αυτών θα κλείνονται τα ραντεβού. Υπενθύμισε στο ίδιο σημείο ότι «για να γράψεις το παιδί σου στο σχολείο πρέπει να παρουσιάζεις μια καρτέλα από εμβόλια».