Ξέσπασε κόντρα στη Βουλή

Την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα, προκάλεσαν οι αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, για «παιχνίδια της κυβέρνησης» σχετικά με την συνέχιση της απαγόρευσης του ανοίγματος του λιανεμπορίου στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης.

Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για «κατευθυνόμενες από τον ΣΥΡΙΖΑ» διαμαρτυρίες, ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση συζήτησε μαζί με όλους τους αρμόδιους φορείς και βρήκε λύση, στηρίζοντας όσες επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές.

«Όταν υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα, όπως αυτό της πανδημίας, πρέπει να είμαστε σύμμαχοι στην αντιμετώπισή του και να μην προσπαθούμε να ρίξουμε το μπαλάκι σε κανέναν για να κερδίσουμε τη μάχη», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών και διευκρίνισε: «Προσωπικά, πήγα στην Πάτρα ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, για να συζητήσουμε με τους φορείς. Όπως αποδεικνύεται, η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και προχωρήσαμε στη στήριξη των επιχειρήσεων, που θα παραμείνουν κλειστές και αυτό το διάστημα».

«Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο δημιουργείτε αυτή την ταλαιπωρία στους εμπόρους και όχι αν θα καλύψετε με ένα χιλιάρικο το τεράστιο κόστος που θα υποστούν», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.