Τι δήλωσε για την ακροδεξιά και τις προσλήψεις

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας και τοποθετήθηκε επί των παρελάσεων ανήμερα 28ης Οκτωβρίου αλλά και επί των δικαιωμάτων για τους εμβολιασμένους.

Ο κ. Πέτσας εξήγησε πως είναι «Πολύ διαφορετικοί ο περσινός Οκτώβριος με τον φετινό» και συμπλήρωσε πως επιτρέπονται οι παρελάσεις λόγω του ότι 6 εκατομμύρια πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ μαζί με αυτούς που νόσησαν, φτάνουν τα επτά εκατομμύρια όσοι έχουν ανοσία.

Εμβολιασμοί

Όσον αφορά στην εμβολιαστική κάλυψη, ο κ. Πέτσας, έκανε λόγο ότι ακόμα και στους νομούς με τα πιο χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, «οι εμβολιασμοί είναι περίπου στο 45% 50%». «Προσπαθούμε» συνέχισε, « να δώσουμε καθαρά κίνητρα στους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο – 9 στους 10 στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι».

Άρση μέτρων για τους εμβολιασμένους

Σχετικά με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο, τόνισε πως αναμένονται νέες και «μεγαλύτερες» ελευθερίες στους πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Lockdown

Ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε πως «Δεν υπάρχει περίπτωση γενικού lockdown. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στην κινητικότητα των εμβολιασμένων. Αυτό είναι το γενικό πλαίσιο που θα ανακοινωθεί αύριο».

Ακροδεξιά και προσλήψεις

Ο κ. Πέτσας σχολίασε και τα ακροδεξιά φαινόμενα και τις επιθέσεις που έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες σε διάφορες περιοχές της χώρας.
«Δεν είναι μακριά οι μέρες που η Χρυσή Αυγή (ΧΑ) ήταν στο κοινοβούλιο. Το γεγονός ότι η ΧΑ δεν είναι στο κοινοβούλιο οφείλεται στο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε πάρα πολύ κόσμο από τα αριστερά έως τα δεξιά περιθωριοποιώντας τέτοια μορφώματα. Επίσης το ότι είναι εκτός βουλής, δεν σημαίνει ότι εξαφανίστηκαν» είπε, λέγοντας ότι η πολιτεία δεν δείχνει ανοχή σε τέτοια φαινόμενα.
Τέλος, προανήγγειλε προσλήψεις στο δημόσιο για αστυνομία, πολιτική προστασία και ΟΤΑ.

Δείτε το σχετικό βίντεο