Για την πορεία της πανδημίας, τη μετάλλαξη «Δέλτα» και τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός

Για τα αυξημένα κρούσματα κοροναϊού
και την εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα», μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας μιλώντας στο Mega αναφέρθηκε στις εικόνες συνωστισμού στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και τα κορωνοπάρτι των τελευταίων ημερών που οδήγησαν σε εκατοντάδες κρούσματα σε νέους ανθρώπους.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι τα παιδιά σε μια ηλικία που θέλουν να εκμεταλλευτούν τον λίγο ελεύθερό τους χρόνο μετά το σχολείο, να δουν φίλους που δεν είδαν το διάστημα που πέρασε, να κοινωνικοποιηθούν, να φλερτάρουν, να κάνουν απλά πράγματα που είχαμε συνηθίσει και τα θεωρούσαμε αυτονόητα» σημείωσε ο κ. Πέτσας σχολιάζοντας τα πάρτι στην παραλία, υπογραμμίζοντας πως «δεν μπορείς να στραφείς απέναντι στα παιδιά και να αναζητήσεις ευθύνες».

«Αυτό που είναι απόλυτη ανάγκη είναι να αναστοχαστούμε τι δεν λειτούργησε σωστά τις τελευταίες εβδομάδες και να δούμε το πλαίσιο που θα ισχύσει τις επόμενες εβδομάδες, γιατί είναι απαραίτητο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να μην έχουμε πισωγυρίσματα», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

«Ευτυχώς έχουμε ένα σημαντικό ποσοστό εμβολιασμού στις μεγαλύτερες ηλικίες, όχι όσο θα θέλαμε, αλλά σημαντικό. Υπάρχουν κάποιες ηλικίες, κυρίως στην επαρχία, που δείχνουν απροθυμία εμβολιασμού και θα πρέπει να στοχεύσουμε σε αυτούς για να προστατεύσουν την υγεία τους και τους γύρω τους» τόνισε ο κ. Πέτσας για την πορεία των εμβολιασμών, ενώ σημείωσε πως θα πρέπει να εξεταστεί τι μπορεί να γίνει παραπάνω για τους νέους, ούτως ώστε να πειστούν να εμβολιαστούν και εκείνοι.

Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ο Στέλιος Πέτσας, υπογράμμισε πως «κάθε μέρα το υπ. Υγείας και η αρμόδια Επιτροπή παρακολουθούν τα δεδομένα και αν δουν κάτι ανησυχητικό θα εισηγηθούν άμεσα στην κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες. Αυτό που έχει σημασία είναι να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να πείσουμε τους ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν για να προστατεύσουν την υγεία τους», συμπληρώνοντας πως το υπουργείο Εσωτερικών θα πραγματοποιήσει εκστρατεία «πόρτα – πόρτα» για να πειστούν οι πολλοί που είναι διστακτικοί με τον εμβολιασμό.

Τέλος, σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι δεν έχει αποφασιστεί κάτι ακόμα από την κυβέρνηση και σημείωσε πως προτεραιότητα είναι ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού που δεν έχει ακόμα εμβολιαστεί. «Αν δούμε ότι δεν χτίζεται το τείχος ανοσίας, θα μπορούσαν να εξεταστούν άλλες κατηγορίες πρώτης γραμμής, ωστόσο δεν είναι κάτι που είναι στο τραπέζι» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.