Αυτό προϋποθέτει να υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους τους πολίτες

Ανοιχτός στον υποχρεωτικό εμβολιασμό εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να αποτελεί ταμπού η σχετική συζήτηση.

«Όλη η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν πρέπει να είναι ταμπού. Πρέπει να περιλαμβάνει όλο και περισσότερες περιπτώσεις», τόνισε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», ερωτηθείς αν θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και για τους εκπαιδευτικούς και όχι μόνο για τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων.

Πρόσθεσε ότι αυτό προϋποθέτει να υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους τους πολίτες. «Η συζήτηση για διευκολύνσεις και κίνητρα σε όσους εμβολιάζονται γίνεται για την επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών μια που έχουμε και απόθεμα εμβολίων. Αν κάποιος εργάζεται σε χώρο που έρχεται σε επαφή θα μπορεί να απομακρυνθεί σε άλλο χώρο», δήλωσε.

Έρχεται μεγαλύτερη απελευθέρωση δραστηριοτήτων

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα υπάρχει ακόμη πολύ χρόνος για κινηθούμε έτσι ώστε να αποφύγουμε ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας.

«Ο σχεδιασμός μέχρι στιγμής περιλαμβάνει πολύ μεγαλύτερη απελευθέρωση δραστηριοτήτων από 1ης Ιουλίου για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», ανέφερε ακόμα ο κ. Πέτσας. Αφήνουμε σιγά – σιγά τους περιορισμούς, θα αποσαφηνιστεί στο μεσοδιάστημα τι θα ισχύσει από 1ης Ιουλίου, διευκρίνισε ο ίδιος.

«Θέλουμε έως το τέλος Ιουνίου να έχουν εμβολιαστεί καθολικά οι νησιώτες σημείωσε ο υπουργός», συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Τέλος, αναφορικά με τις αντιδράσεις για τον νέο εργασιακό νόμο, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δεν καταργείται το 8ωρο ούτε η πληρωμή των υπερωριών.