«Υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται περίπου 25.000-30.000 εμβολιασμοί επιπλέον

Μειωμένη παρουσιάζεται η προθυμία των πολιτών για εμβολιασμός
τις τελευταίες ημέρες, με συνέπεια να χορηγούνται περίπου 90.000 δόσεις ημερησίως, παρουσιάζοντας πτώση. Όπως έκανε γνωστό αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, φρενάροντας τους υψηλούς ρυθμούς που είχαν επιτευχθεί.

«Μπορούμε πολλούς παραπάνω εμβολιασμούς»

Ο κ. Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε ότι «πάρχει η δυνατότητα να γίνονται περίπου 25.000-30.000 εμβολιασμοί επιπλέον» μην αποκλείοντας το ενδεχόμενο τα μέτρα για τις μετακινήσεις προς τη νησιωτική χώρα (αρνητικό μοριακό ή rapid test και ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό ή πιστοποιητικό εμβολιασμού) να εφαρμοστούν και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό για τους μη εμβολιασμένους πολίτες.

«Δεν αποκλείω τίποτα γιατί ο μήνας Ιούλιος είναι πολύ κρίσιμος, αν θέλει κάποιος να κάνει τις διακοπές του τον Αύγουστο, έχει μέσα στον Ιούλιο κάθε δυνατότητα να κάνει το εμβόλιο και να τελειώνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Πέτσας.

Τέλος, ο κ. Πέτσας, προειδοποίησε ότι αν συνεχίσει να πέφτει ο ρυθμός των εμβολιασμών, θα πρέπει πράγματι να εξετάσουμε κάθε εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας για να είναι πιο έντονο το κίνητρο για τον εμβολιασμό.