Ικανοποιημένα εμφανίζονται τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την πρώτη μετά την καραντίνα περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στον νομό Ηλείας.

Όπως έλεγαν οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «η προγραμματισμένη βόλτα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κεντρική πλατεία του Πύργου κράτησε πολύ περισσότερο, καθώς, όπως έλεγαν «δεκάδες πολίτες τον πλησίασαν για να του μιλήσουν και να τον ρωτήσουν για το εργασιακό, τα θέματα της Παιδείας αλλά και για την οικονομία».

Κατάργηση των δύο σχολών

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώθηκε για όλα τα φλέγοντα ζητήματα από τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κυρίως για το ζήτημα που προέκυψε πρόσφατα με την κατάργηση των δύο πανεπιστημιακών σχολών του νομού αλλά και για το γεγονός ότι δεν προχωράει η οδική αρτηρία Πύργου –Πατρών παρά την δέσμευση της κυβέρνησης. Με αφορμή την προώθηση των αλλαγών στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια εν μέσω πανδημίας, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προχωρά σε αλλαγές στην Παιδεία εν μέσω πανδημίας για να ευνοήσει ξεκάθαρα τα ιδιωτικά κολέγια, μειώνοντας κατά το ένα τρίτο τον αριθμό των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση». «Δεν ζητώ απαντήσεις από την κ. Κεραμέως ούτε τον κ. Καραμανλή, ζητώ απαντήσεις απ’ τον κ. Μητσοτάκη», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι για τρίτη φορά κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση του προς τον πρωθυπουργό για την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια «που θα στείλει εκτός 25.000 μαθητές».

«Θα τον περιμένω στη Βουλή»

«Ο πρωθυπουργός δεν ήρθε την πρώτη φορά, δεν ήρθε τη δεύτερη φορά, είναι η τρίτη Παρασκευή, θα τον περιμένω στη Βουλή, πρέπει να έρθει να δώσει απαντήσεις και θα του ζητήσω να δώσει απαντήσεις και για την Αμαλιάδα και να μην κρυφτεί πίσω από την δικαιολογία του πανεπιστημίου Πατρών γιατί δεν μπορεί μια ολόκληρη περιοχή να υποβαθμίζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο» είπε χαρακτηριστικά. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ακόμα έναν ευρύ διάλογο για τα προβλήματα, τις προκλήσεις και τις ανησυχίες που έχουν οι νέοι στο νομό Ηλείας και ιδιάιτερα για το θέμα της ανεργίας.