«Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, έχουν ληφθεί μέτρα υγιεινής και έχουν εξασφαλιστεί οι μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη
.

Η κ. Πελώνη τόνισε ότι «οι πολίτες θα πρέπει να εμπιστεύονται τους ειδικούς, όπως κάνει και η κυβέρνηση».

Σε ότι αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην πανδημία, σημείωσε πως «παρακολουθεί τις εξελίξεις» υπογραμμίζοντας πως «η στρατηγική αναπροσαρμόζεται καθώς αλλάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Αναφερόμενη στα ελληνοτουρκικά, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι «διάλογος υπό καθεστώς εκβιασμού δεν μπορεί να γίνει», ενώ δήλωσε πως υπάρχουν διεργασίες σε επίπεδο ΕΕ».

Για τον Έβρο, η κ. Πελώνη ανέφερε πως «τα σύνορα φυλάσσονται πάντα και πως η κυβέρνηση είναι σε ετοιμότητα και εγρήγορση».

Ακόμη σημείωσε πως «ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει την Πέμπτη στην Κορσική όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν».

Τέλος, ανέφερε ότι «το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει μεταξύ άλλων πακέτο μέτρων για την ενίσχυση της άμυνας».