Εισήγηση στην Επιτροπή για το ωράριο κυκλοφορίας και την μουσική στην εστίαση- Τι είπε για τα σενάρια ανασχηματισμού

Την ανάγκη να τηρηθεί η προβλεπόμενη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και φαρμακοποιών, σχετικά με την δωρεάν διάθεση των  self test έως και την 19η Ιουνίου, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Μπρα ντε Φερ με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή.

Ειδικότερα, η κ. Πελώνη σημείωσε ότι η συμφωνία ήταν μέχρι 19/6 με τους φαρμακοποιούς και πρέπει να τηρηθεί.

 Παράλληλα, η κ. Πελώνη χαρακτήρισε πετυχημένη πολιτική τη δωρεάν διάθεση των self test  που θα συνεχιστεί ενώ είπε πως εξετάζονται εναλλακτικοί τρόποι για την διάθεση τους.

 Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό

 Αναφερόμενη στις μετακινήσεις και στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό η κ. Πελώνη σημείωσε πως στόχο έχει να διευκολύνει τις μετακινήσεις.

Επισήμανε πως έχει ανοίξει η συζήτηση για την πιθανότητα να μην κάνουν self test οι εμβολιασμένοι ενώ είπε πως προέχει ο εμβολιασμός όλων.

 Η κ. Πελώνη υπενθύμισε πως αύριο θα ανοίξει η πλατφόρμα των εμβολιασμών με όλα τα εμβόλια στις ηλικίες 25 – 29 και εντός του Ιουνίου οι εμβολιασμοί για τους 18 – 25.

 Σε ερώτηση εάν το Σεπτέμβριο θα γίνουν συναυλίες μόνο με εμβολιασμένους απάντησε πως γίνονται συζητήσεις.

 Ανέφερε πως σήμερα θα υπάρξει εισήγηση για το ωράριο κυκλοφορίας και την μουσική στην εστίαση.

 Εργασιακό νομοσχέδιο και… ανασχηματισμό

 Για το εργασιακό νομοσχέδιο είπε πως η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι διαστρεβλώνει ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.

Σε ερώτηση για ενδεχόμενο ανασχηματισμό απάντησε πως δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.

Αναφερόμενη τέλος στην εγκληματικότητα είπε πως η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα.