«Επίθεση» Πελώνη σε Τσίπρα για «πράσινο» πιστοποιητικό, πολιτικό μορατόριουμ, πανδημία, και Κουφοντίνα

«Πυρά» κατά του Αλέξη Τσίπρα για τη χθεσινή επίθεση στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών παρέχοντας πλήρη κάλυψη στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος βρέθηκε χτες στο στόχαστρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αριστοτελία Πελώνη παρέπεμψε στην χτεσινή ομιλία του κ. Γεωργιάδη στη Βουλή ερωτηθείσα με βάση ποια διάταξη πήρε άδεια ο υπουργός Ανάπτυξης για τα βαφτίσια.

Επιπλέον η κυβερνητική εκπρόσωπος ερωτηθείσα αν θεωρεί ότι ο υπουργός Ανάπτυξης πρέπει να ανακαλέσει την κατηγορία που εκτόξευσε κατά του Δημήτρη Τσίπρα -αδελφού του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- για πλαστογραφία μετά τη διάψευση του τελευταίου, υπογράμμισε πως «όχι δεν το θεωρώ».

Μάλιστα η κυβερνητική εκπρόσωπος συνέχισε την κατά μέτωπο την επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, το πολιτικό μορατόριουμ, την πανδημία, ακόμα και το θέμα Κουφοντίνα.

«Δεν άκουσα τι μέτρα προτείνει ο ίδιος»

Την ίδια στιγμή κάλεσε εκ νέου τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει τι εννοεί όταν καλεί σε πρωτοβουλίες τον κ. Μητσοτάκη για πολιτικό μορατόριουμ και αν ο κ. Τσίπρας «εννοεί ότι πρέπει να σταματήσει η κυβέρνηση να νομοθετεί ότι τον ενοχλεί για να μην υποκινεί σε διαδηλώσεις».

«Η κυβέρνηση έχει ανοιχτούς δίαυλους με όλα τα κόμματα και είναι έτοιμη να ακούσει κάθε σοβαρή πρόταση αρκεί να μιλάμε την ίδια γλώσσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στην κριτική του κ. Τσίπρα για τα μέτρα του lockdown που τα χαρακτήρισε «βλακώδη και όχι έξυπνα» η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι «δεν άκουσα τι μέτρα προτείνει ο ίδιος».

Ας αναγνωρίσει μια επιτυχία της χώρας

Παράλληλα η κυβερνητική εκπρόσωπος κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αναγνωρίσει ως επιτυχία της χώρας το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό.

«Προφανώς δεν πρόκειται για πιστοποιητικό επιπολαιότητας, όπως το είχε χαρακτηρίσει ο κ. Τσίπρας» σημείωσε η κα Πελώνη ενώ στην κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «ανοησία» όταν έχει εμβολιαστεί μόλις το 7%, τόνισε η ίδια.

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχει διαβάσει την πρόταση που έβαλε χτες σε διαβούλευση η Κομισιόν (θα υιοθετηθεί εντός τριμήνου). Θα τονώσει τον τουρισμό και θα βοηθήσει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Πρόκειται για επιτυχία της χώρας που καλό θα ήταν να αναγνωρίσει και η αντιπολίτευση», υπογράμμισε.

«Έσπευσε να υιοθετήσει τον Κουφοντίνα και τα αιτήματά του να παραβιάσει την έννομη τάξη»

Δριμεία ήταν η επίθεση της Αριστοτελίας Πελώνη κατά του Αλέξη Τσίπρα και με αφορμή όσα είπε σήμερα για την υπόθεση Κουφοντίνα και τις κατηγορίες του κατά της κυβέρνησης ότι ανήγαγε τον Δημήτρη Κουφοντίνα σε «ρυθμιστή του πολιτεύματος».

Ακόμη μίλησε για «θράσος από πλευράς του κ. Τσίπρα» θυμίζοντας την ανάρτησή του στις 27 Φεβρουαρίου όπου καλούσε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα που προέβαλε μέσω της απεργίας πείνας.

«Ο κ. Τσίπρας έσπευσε να υιοθετήσει τον Κουφοντίνα και τα αιτήματά του να παραβιάσει την έννομη τάξη. Είναι θράσος, όταν στελέχη της νεολαίας του βρίσκονταν στις διαδηλώσεις υπέρ του κουφοντίνα και διαδηλώνουν με μπαχαλάκηδες και άλλους», τόνισε η Αριστοτελία Πελώνη.