Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι ο πρωθυπουργός θα δώσει αναλυτική συνέντευξη τύπου για όλα τα ζητήματα που αφορούν στις πυρκαγιές

Για τις μεγάλες πυρκαγιές που καίνε για πάνω από μια βδομάδα τη χώρα, καταστρέφοντας περιουσίες και τεράστιες εκτάσεις πρασίνου, μίλησε στην εκπομπή η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και αυτό δεν είναι καθόλου αμελητέο», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στον ΣΚΑΪ, όσον αφορά στις καταστροφικές πυρκαγιές που καίνε για μέρες περιοχές της χώρας, καταστρέφοντς περιουσίες και αφανίζοντας δασικές εκτάσεις και ζώα.

«Αναγνωρίζουμε τον πόνο των ανθρώπων», τόνισε και επισήμανε ότι τα κυβερνητικά στελέχη δεν είναι καθόλου ευχαριστημένα με ό,τι συνέβη.

Στο συρτάρι του πρωθυπουργού οι παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών

Ακόμα, δήλωσε πως όλες οι παραιτήσεις των κυβερνητικών στελεχών είναι πάντα στο συρτάρι του πρωθυπουργού, ενώ για τον κ. Χαρδαλιά επεσήμανε ότι «έχει υπερβάλει εαυτόν». Παράλληλα υποστήριξε, ότι είναι πολύ εύκολο να κρίνει κάποιος απ’ έξω.

Τάχιστα οι αποζημιώσεις

Σχετικά με τις αποζημιώσεις, η κα Πελώνη τόνισε πως «τα υπουργεία δούλευαν όλες αυτές τις μέρες για να προχωρήσουμε τάχιστα».

Για το πακέτο στήριξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες στις πυρόπληκτες περιοχές, που ανακοινώθηκε χθες, ανέφερε ότι το στοίχημα είναι να προχωρήσουμε από εδώ και πέρα γρήγορα στον χειρισμό αυτής της κρίσης.

Τέλος, δήλωσε ότι αύριο ο πρωθυπουργός θα δώσει αναλυτική συνέντευξη τύπου για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις πυρκαγιές.