«Δεν φοβάμαι τον Στουρνάρα ούτε τις μηνύσεις», είπε ο βουλευτής

Επί 40 λεπτά μιλούσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, καταπατώντας κατά πάρα πολύ τον χρόνο που έχει από τον Κανονισμό της Βουλής
, για να ξετυλίξει τη υπερασπιστική του γραμμή απέναντι στην άρση ασυλίας του που θα αποφασίσει η Βουλή.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε, όπως είπε για να μην υπάρξει, καμία παρανόηση από τα «Πετσοταϊσμένα site ΜΜΕ», ότι «δεν φοβάμαι τον Στουρνάρα ούτε τις μηνύσεις».

Καθ’ όλη την διάρκεια της ομιλίας του ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε πως τα όσα έγραψε στο facebook ήταν «στο πλαίσιο της πολιτικής και κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας όπως αυτή καλύπτεται από το άρθρο 62 του Συντάγματος, όπως αναθεωρήθηκε το 2019 και το άρθρο 83 του ΚτΒ».

«Αβάσιμη και εκδικητική την μήνυση του κ. Στουρνάρα» χαρακτήρισε την δίωξη του κάτι που, εάν αρθεί τελικά η ασυλία του, θα το αποδείξει και ενώπιον του φυσικού δικαστή του.

Καταλόγισε στην διοικητής της ΤτΕ ότι με τις μηνύσεις του επιχειρεί να «παρέμβει στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα», να «λογοκρίνει και φιμώσει τους βουλευτές» και ότι συμπεριφέρεται ως «Λουδοβίκος που θεωρεί ότι Το Κράτος είμαι Εγώ».

Το «διακύβευμα», συνέχισε ο Παύλος Πολάκης, «αυτής της υπόθεσης, ξεπερνά εμένα και την πολιτική συγκυρία». Απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ είπε ότι «σήμερα θα κάνετε το χατίρι στον Στουρνάρα για να άρετε την ασυλία μου, υπό τον φόβο μην σας βάλει να του ζητήσετε συγγνώμη όσοι δεν την ψηφίσετε, όπως έκανε ο άλλος εκδότης, αλλά και γιατί φοβάστε μην σας ζητήσει να πληρωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια υπουργών και των κομμάτων σας». «Ανοίγετε» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «κεκρόπορτα κατά του κοινοβουλευτικού ελέγχου» και για την «φαλκίδευσή του».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος σε μια σειρά από τραπεζικά δάνεια, τα οποία και τα χαρακτήρισε «πιστολιασμένα», είπε ότι «γι’ αυτό τον αποκάλεσα άθλιο και τρισάθλιο» καθώς ως «αρχιτραπεζίτης» και «Βασιλιάς Ήλιος του τραπεζικού συστήματος» θα έπρεπε βάση του Κανονισμού της ΤτΕ να προβεί σε έλεγχο των τραπεζών για αυτές τις χορηγήσεις τους.

Ο Παύλος Πολάκης, κλείνοντας κάλεσε το Σώμα «ψηφίστε ό,τι θέλετε, η αλήθεια είναι αυτή που είπα, ούτε τον Στουρνάρα, ούτε τις μηνύσεις του φοβάμαι, ούτε τη σημαία υποστέλλουμε, ούτε σκύβουμε το κεφάλι. Στην καινούρια κοινωνική συμμαχία που χτίζουμε τα πράγματα θα είναι αλλιώς».