Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά τα χθεσινά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ και δυσαρέσκεια του Σωτήρη Τσιόδρα και του Νίκου Χαρδαλιά.

Παράλληλα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει σήμερα κιόλας να μοιράσει στα κόμματα της Βουλής τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής, «που αρνείται εδώ και έξι μήνες να δώσει».

«Οι αποκαλύψεις του Βήματος θα έπρεπε υπό φυσιολογικές συνθήκες ήδη να έχουν προκαλέσει την παρέμβαση εισαγγελέα , επισημαίνουν στην Κουμουνδούρου . Η όποια διάψευση Πέτσα δεν λέει τίποτα. Εξάλλου συγκεκριμένα το Βήμα μέσα στο ρεπορτάζ του έχει και δηλώσεις συνεργατών του κ. Μητσοτάκη. Αν καταγγέλλει fake news το Μέγαρο Μαξίμου το μόνο που έχει να κάνει είναι να στείλει τις δύο εφημερίδες στον εισαγγελέα για να μη μείνει καμία σκιά. Δεν τολμά όμως κάτι τέτοιο.»

– Στην Κουμουνδούρου αναφερόμενοι στα σχετικά ρεπορτάζ λένε ότι «την ώρα που το ΕΣΥ καταρρέει, κάθε μέρα έχουμε και νέο αρνητικό ρεκόρ νεκρών από την πανδημία που συνεχίζει εκτός ελέγχου και η χώρα παραμένει σε lockdown, οι καταγγελίες για «διπλά βιβλία κρουσμάτων», αδυναμία… πρόσθεσης των κρουσμάτων και μαγείρεμα των στατιστικών, καταγγελίες που έχουν ήδη γίνει εδώ και καιρό και από την ΟΕΝΓΕ, αναδεικνύουν εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης που πορεύεται μόνο με στόχευση την επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας και της μη ενίσχυσης και προετοιμασίας του ΕΣΥ.»

Ακόμα θέτουν μια σειρά από ερωτήματα όπως :

  • Αφού διαψεύδονται οι σχετικές αποκαλύψεις, η κυβέρνηση γιατί επιμένει εδώ και έξι μήνες στην απόκρυψη των πρακτικών της Επιτροπής; Το θέμα της διαφάνειας εξάλλου το έχουν θέσει ακόμα και μέλη της ίδιας της Επιτροπής, όπως ο κ. Παναγιωτόπουλος. Είναι αυτονόητο πως πρέπει να δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα.
  • Έκανε η Επιτροπή συστάσεις στην κυβέρνηση με λάθος επιδημιολογικά δεδομένα για μία σειρά από ζητήματα διαχείρισης της πανδημίας, όπως πχ για το καθυστερημένο lockdown στη Θεσσαλονίκη;