«Προς το παρόν δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο να καταργήσουμε τα πανηγύρια μετά τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε κάποιες περιπτώσεις» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως «η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την λειτουργία τους και θα επιβάλλονται πρόστιμα», ενώ ανέφερε πως «εάν συνεχιστεί μια ακραία κατάσταση θα λάβουμε μέτρα».

Την ίδια στιγμή ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων απέκλεισε το ενδεχόμενο οριζόντιου lockdown σημειώνοντας ότι «όπου χρειάζεται θα γίνονται τοπικές παρεμβάσεις».

Για την κίνηση στην αγορά, ανέφερε πως «η κατάσταση βελτιώνεται» και τόνισε πως «το λιανικό εμπόριο κινείται στα περυσινά επίπεδα ενώ τα εμπορικά καταστήματα λειτουργούν σε ένα καλό επίπεδο».

Αναφορικά με τα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, σημείωσε πως «θα δοθούν 7 δισεκατομμύρια ευρώ», υπογραμμίζοντας ότι «εντός του μήνα θα εκταμιευθεί ένα δισεκατομμύριο ευρώ».

Παράλληλα εκτίμησε ότι «έως το τέλος Αυγούστου θα έχει εκταμιευθεί το 50% από τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ».

Για τα χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ, ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε πως «θα πρέπει να εγκριθεί ο χάρτης περιφερειακών ενισχύσεων».

Εν κατακλείδι, ο υπουργός διευκρίνισε πως «από το ΕΣΠΑ και το ταμείο ανάκαμψης θα πέσουν στην ελληνική οικονομία συνολικά 53 δισεκατομμύρια ευρώ».