«Από τα επιδημιολογικά δεδομένα τις επόμενες ημέρες θα εξαρτηθεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και άλλων κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως «θα πρέπει θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν πόσοι εργαζόμενοι θα τεθούν σε κινητικότητα με το άνοιγμα κλάδων της αγοράς».

Ακόμη τόνισε πως «δεν θα υπάρξουν άσκοπες μετακινήσεις και μετακινήσεις από νομό σε νομό».

Παράλληλα ανέφερε πως «κανείς δεν θέλει μια οικονομία φυσαρμόνικα» και ότι «σε προοτεραιότητα παραμένει η δημόσια υγεία»,  

Τόνισε ακόμα ότι «καθώς θα προχωρά ο εμβολιασμός θα υπάρξει σταδιακό άνοιγμα της αγοράς».

Ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι «συνεχίζονται τα μέτρα στήριξης σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις», ενώ είπε ότι «θα υπάρξει Πέμπτη και έκτη επιστρεπτέα προκαταβολή που θα ληφθεί υπόψιν ο τζίρος του Δεκεμβρίου».

Για τις εξωτερικές θερμάστρες στην εστίαση, σημείωσε πως «ακόμα και αν έχουν αγοραστεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο μπαίνουν στο πρόγραμμα και θα επιδοτηθούν με 5.000 ευρώ».

Για τα e – shop στη εστίαση, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε ότι «τρέχει ένα πρόγραμμα, ενώ στις αρχές του νέου έτους θα υπάρξει πρόγραμμα για ηλεκτρονικά καταστήματα στο λιανεμπόριο».

Επιπρόσθετα τόνισε πως «σήμερα ξεκίνησαν τρία προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου που στηρίζουν επενδυτικές δραστηριότητες».

Ανέφερε τέλος πως «η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει για φαινόμενα αισχροκέρδειας».