«Η λειτουργία του λιανεμπορίου δεν επιβάρυνε τη διασπορά του κοροναϊού»

Για τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν αλλά και το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν περιορισμοί και στο λιανεμπόριο μίλησε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

 «Το λιανικό εμπόριο ήταν από τους πρώτους τομείς που εφαρμόστηκαν μέτρα», σχολίασε αρχικά ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στην ΕΡΤ, σημειώνοντας πως ήταν περιορισμοί για μεγάλο διάστημα και μερικά από τα μέτρα αφορούσαν στη χρήση μάσκας και στα άτομα που θα έμπαιναν σε ένα κατάστημα.

 «Το λιανεμπόριο δεν αφέθηκε χωρίς να υπάρχουν μέτρα. Από εκεί και πέρα η κίνηση του να μπούμε σε ένα σούπερ μάρκετ ή να πάμε να ψωνίσουμε με τα μέτρα, με τη χωρικότητα που επιτρέπεται, με τη μάσκα, είναι ασφαλής και επομένως θα συνεχίσουμε έτσι», προσέθεσε.

 Ερωτηθείς για νέα μέτρα στο λιανεμπόριο, είπε ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι καμία σκέψη για click inside ή click away γιατί φάνηκε ότι και από το δεύτερο κύμα, η λειτουργία του λιανικού εμπορίου με τους επιχειρηματίες του κλάδου να λειτουργούν υποδειγματικά, δεν επιβάρυνε τη διασπορά. Έχουμε πολύ λειτουργία τόσο του λιανεμπορίου όσο και του τουρισμού».

 Μάλιστα, ανέφερε πως «από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι δεν θα κλείσει η οικονομία. Από εκεί και πέρα παρεμβάσεις και ορισμένες κινήσεις σε σημεία με αυξημένη θετικότητα, συμβαίνει και θα συμβεί και στο μέλλον», τονίζοντας πως «δεν υπάρχει κλίμα διχασμού».

 Σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και την αναστολή στους εργαζόμενους, τόνισε πως «μέσα σε ένα νοσοκομείο δεν μπορεί να υπάρχει κάποιος που έχει ιδιαίτερη ανάγκη και να έχει έναν γιατρό που δεν είναι εμβολιασμένος», προτάσσοντας πως ανακλήθηκαν οι άδειες και αναφέροντας πως θα γίνουν κι άλλες κινήσεις προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.

 Επίσης, έκανε μια έκκληση για ακόμα μια φορά. «Το εμβόλιο το πληρώνει ο κάθε φορολογούμενος ώστε ο καθένας να το κάνει. Γιατί να πληρώσει 80 ευρώ ενώ μπορεί να κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστεί ακόμα και σήμερα, δωρεάν από το κράτος;», προτάσσοντας πως «η Πολιτεία δεν θέλει κανείς να χάσει τη δουλειά του».