Για πολιτικές σκοπιμότητες και σκευωρία κάνει λόγο ο δικηγόρος

Νέα-αποκαλυπτικά- στοιχεία 
ανέφερε στη σημερινή του κατάθεση στον Άρειο Πάγο ο δικηγόρος, Σταύρος Παπασταύρου, στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπασταύρου κατέθεσε νέα αποκαλυπτικά στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν τη σκευωρία που κατασκευάσθηκε με πλαστά στοιχεία σε βάρος του, κάνοντας αναφορά σε «κραυγαλέα, αλλεπάλληλα και συνειδητά ατοπήματα» συγκεκριμένων εισαγγελέων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπασταύρου κατέθεσε αποδεικτικό έγγραφο που επιβεβαιώνει πως συγκεκριμένοι εισαγγελείς είχαν στα χέρια τους από τις 20.5.2016 αθωωτική δικαστική συνδρομή, την οποία όμως «έθαψαν».

Ο δικηγόρος κατέθεσε προς υποστήριξη της μήνυσης του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, σύμφωνα με την οποία ο ίδιος, ο Σάμπυ Μιωνής και ο Άγγελος Μεταξάς έπεσαν θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και μέλη της ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης, οι δημοσιογράφοι, Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου, και ο δικηγόρος Εμμανουήλ Μαργωμένος.

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί ο Σταύρος Παπασταύρου στοχοποιήθηκε για πολιτικούς λόγους, λόγω της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία, της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και της φιλίας του με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, ενώ ο Σάμπυ Μιωνής για λόγους οικονομικής εκβίασης.

Σήμερα ενώπιον της κυρίας Αλεβιζοπούλου ο κ. Παπασταύρου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έκανε αναφορά σε συναντήσεις του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή στην Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ και τη Νέα Υόρκη και σε συνομιλίες στο πλαίσιο των οποίων ο πρώτος του δήλωνε απερίφραστα ότι ο Παπασταύρου θα την πληρώσει λόγω της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία.

Επιπλέον, κατέθεσε ότι συγκεκριμένοι εισαγγελείς επιχείρησαν το Μάρτιο του 2018 να τον εμπλέξουν και στην υπόθεση Novartis χωρίς επιτυχία.