Κίνηση υψηλού συμβολισμού

Ο πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε σήμερα τη σφαγή της Μπούτσα και σήκωσε ψηλά μια ουκρανική σημαία, η οποία του εστάλη από το μαρτυρικό προάστιο του Κιέβου, όπου βρέθηκαν εκατοντάδες πτώματα.

Οι νεκροί είχαν πυροβοληθεί από μικρή απόσταση, ενώ βρέθηκε ένας ομαδικός τάφος και ενδείξεις ότι πραγματοποιήθηκαν εκτελέσεις αμάχων.

«Οι πρόσφατες πληροφορίες από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αντί να προκαλούν ελπίδα και ανακούφιση, έφεραν νέες θηριωδίες, όπως η σφαγή της Μπούτσα», είπε ο ποντίφικας στο τέλος του εβδομαδιαίου κηρύγματός του. «Βαρβαρότητα, η οποία είναι όλο και πιο φρικτή, ακόμη και εναντίον αμάχων, ανυπεράσπιστων γυναικών και παιδιών. Είναι θύματα, των οποίων το αθώο αίμα φωνάζει μέχρι τα ουράνια και εκλιπαρεί: Σταματήστε αυτό τον πόλεμο!», είπε ο χαρακτηριστικά.

Ψηλά η σημαία

«Χθες, συγκεκριμένα από την Μπούτσα, μου έφεραν αυτή την σημαία», είπε ο ποντίφικας, ο οποίος ξεδίπλωσε τη σημαία και την κράτησε ψηλά ώστε να την βλέπουν οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

«Είναι από τον πόλεμο, ειδικά από αυτή την μαρτυρική πόλη, την Μπούτσα», είπε ο πάπας προτού καλέσει να σταθεί δίπλα του μια ομάδα από προσφυγόπουλα.

«Ας μην τα ξεχνάμε»

«Αυτά τα παιδιά χρειάστηκε να εγκαταλείψουν την χώρα τους για να φθάσουν σε έναν ασφαλή τόπο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του πολέμου. Ας μην τα ξεχνάμε και ας μην ξεχνάμε τον ουκρανικό λαό», κατέληξε ο Πάπας, ο οποίος έδωσε στα παιδιά από ένα πασχαλινό σοκολατένιο αβγό.

Να σημειωθεί ότι πριν παραδώσει τη σημαία, ο ποντίφικας την ασπάστηκε, σε ακόμη μια κίνηση υψηλού συμβολισμού.

Πηγή: parapolitika.gr