«Μπερδέψαμε τον λόγο μας και τον ανακατέψαμε με τη συντήρηση»

«Ήρθε η ώρα να ξανακάνουμε την παράταξή μας μεγάλη, ισχυρή, πρωταγωνιστική. Να νικάμε τη συντήρηση, να αγωνιζόμαστε για την πρόοδο, να ζωντανεύουμε το Κίνημα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε προεκλογική εκδήλωσή του στον Πειραιά.

Ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι αυτό που τον πληγώνει στον Πειραιά «ως προοδευτικό πολίτη, είναι πως τα τελευταία χρόνια έδωσε σε προηγούμενες εκλογές υψηλά ποσοστά στη Χρυσή Αυγή».

«Εκμαυλίστηκαν πολλοί συμπολίτες μας από τη φασιστική εκδοχή της κοινωνικότητας… Από το μήνυμα του μίσους. Θρηνήσαμε και έναν νέο συνάνθρωπό μας από αυτή την εκτροπή, τον Παύλο Φύσσα» τόνισε, και κάλεσε τους δημοκρατικούς πολίτες του Πειραιά να κλείσουν αυτή την παρένθεση, κυρίως τους νέους ανθρώπους, «καθώς νέα παιδιά από λαϊκές γειτονιές, προοδευτικές και δημοκρατικές, απήχθησαν ιδεολογικά από τον μεγάλο εχθρό της δημοκρατίας, από τον φασισμό», πρόσθεσε.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνη για την κατάσταση που προέκυψε, γιατί «μπερδέψαμε τον λόγο μας και τον ανακατέψαμε με τη συντήρηση».

«Όποτε ξεχάσαμε πως το ΠΑΣΟΚ ήταν κυρίως κίνημα, μας ξέχασε και ο λαός»
«Όποτε βολευτήκαμε με τη διαχείριση των κοινών και δεν επενδύσαμε στον κοινωνικό μετασχηματισμό, όποτε γίναμε βολικοί και ξεχάσαμε πως το ΠΑΣΟΚ, πέρα από πανελλήνιο και σοσιαλιστικό, ήταν κυρίως κίνημα, όποτε ξεχάσαμε τα αξιακά θεμέλια της παράταξής μας, μας ξέχασε και ο λαός. Μας ξέχασαν και μας αρνήθηκαν οι παλιοί σύντροφοι και, δυστυχώς, δεν κατάφεραν να μας ανακαλύψουν αυτά τα νέα παιδιά που παρασύρθηκαν στον φασισμό» είπε με αυτοκριτική διάθεση ο πρώην πρωθυπουργός, και δεσμεύθηκε πώς όλοι μαζί «θα αγωνιστούμε όπως μόνον εμείς ξέρουμε και θα λιώσουμε τον φασισμό. Θα τον ακυρώσουμε και θα τον ξεριζώσουμε από το μυαλό των νέων μας, θα τον ξεγυμνώσουμε στα μάτια των πολιτών, δείχνοντας τα αδιέξοδά του».