Πριν την ομιλία του κ. Παπανδρέου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη της Φώφης Γεννηματά

Ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για τις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου στο πλασίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας έκανε μια ομιλία στα Χανιά και σημείωσε πως: «Η Ελλάδα δεν έχει δικό της σχέδιο και όραμα, ασκώντας κριτική για αυτό, στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».

«Πρέπει να γίνουμε κυρίαρχοι της μοίρας μας. Να υπερασπιστούμε δυνατά τα συμφέροντά μας και να παίξομε τον ρόλο μας στην Ευρώπη και τον κόσμο», σημείωσε.

Στην ομιλία του ο κ Παπανδρέου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην Κρήτη και στους στενούς δεσμούς της οικογένειας του με το νησί, επισημαίνοντας ότι: «Σε κρίσιμες συνθήκες και στιγμές, η Κρήτη αποτελεί πάντα πηγή έμπνευσης. Η δημοκρατική παράδοση των Κρητικών πάντα μας εμπνέει». Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην απώλεια του Σήφη Βαλυράκη, καλώντας την κυβέρνηση και την δικαιοσύνη να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Σχετικά με την απόφασή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ανέφερε πως στόχος του είναι να δημιουργήσει μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Επίσης, αναφέρθηκε στην Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι πάλεψε γενναία για να ενώσει την παράταξη, αλλά και με την ασθένειά της, λέγοντας ότι «αυτήν την παρακαταθήκη πρέπει να την κρατήσουμε ζωντανή».

Ο κ.Παπανδρέου έκανε λόγο στις διαχρονικές αξίες που, όπως τόνισε, πρεσβεύει η δημοκρατική παράταξη και πρέπει να επανέλθουν στο προσκήνιο, όπως είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, το χτύπημα της ανισότητας, η εμβάθυνση της δημοκρατίας, το χτύπημα ενός συγκεντρωτικού και πελατειακού κράτους. «Είναι ανάγκη να ξαναφτιάξουμε μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη, ισχυρή, δυναμική, προοδευτική, να ανατρέψουμε τις ισορροπίες αδράνειας στην χώρα μας και να δώσουμε ξανά ελπίδα στους δημοκρατικούς, προοδευτικούς πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως πριν την ομιλία του κ. Παπανδρέου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη της Φώφης Γεννηματά.