Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,6 βαθμών καταγράφηκε στην περιοχή της Μπόκα Τσίκα στον Παναμά, όπως ανακοίνωσε το ινστιτούτο γεωλογικών μελετών των ΗΠΑ (USGS)

Σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε σήμερα (25.05.2023) στις 06:05 (ώρα Ελλάδας) απομονωμένη περιοχή στα σύνορα του Παναμά και της Κολομβίας, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS), πάντως δεν αναφέρθηκαν θύματα ούτε σοβαρές υλικές ζημιές μέχρι στιγμής από τις αρχές των δύο χωρών. 

Ο σεισμός -συγκαταλέγεται στους ισχυρότερους που έχουν σημειωθεί στην περιοχή τα τελευταία χρόνια-

έγινε την Τετάρτης στις 23:05 (τοπική ώρα), σε βάθος δέκα χιλιομέτρων, στον θαλάσσιο χώρο στην Καραϊβική, 40 χιλιόμετρα από την παναμαϊκή πόλη Πουέρτο Οβάλδια του Παναμά, κατά το USGS. Το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι των ΗΠΑ εκτίμησε πως δεν υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν σεισμικά θαλάσσια κύματα.

Η στιγμή που χτυπά ο Εγκέλαδος

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στις δύο χώρες, ωστόσο σημειώθηκαν πολύ μιρές υλικές ζημιές.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές

Στον Παναμά έγινε αισθητός στη ζούγκλα Νταριέν, στα σύνορα με την Κολομβία, στις ακτές στην Καραϊβική Θάλασσα κι ως την ομώνυμη πρωτεύουσα, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, που πρόσθεσε ότι δεν ενημερώθηκε για θύματα ή ζημιές.

Στην κολομβιανή μητρόπολη Μεδεγίν αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν επίσης πως δεν τους έχουν αναφερθεί ζημιές.

Εννέα λεπτά μετά τον αρχικό σεισμό, το USGS έκανε λόγο για μετασεισμό 4,9 βαθμών.

Πηγή: parapolitika.gr