Ο Ν. Παναγιωτόπουλος παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικώς με την κατάσταση στην Ουκρανία και στην Ανατολική Μεσόγειο

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου
είχε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να την ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητός του.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση αυτή, αν και προγραμματισμένη από καιρό, συνέπεσε με την προ ημερών επίσημη επίσκεψη της κ. Προέδρου στη Γερμανία και των εκεί επαφών που είχε με τον Γερμανό ομόλογό της κ. Στάϊνμαγιερ, για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και θέματα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή μας.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικώς με την κατάσταση στην Ουκρανία και στην Ανατολική Μεσόγειο. Κατά την ενημέρωση αναδείχθηκε ο ρόλος που διαδραματίζει η Ελλάδα, ως πυλώνας ειρήνης, ασφαλείας και σταθερότητος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, συνεργαζόμενη με χώρες που μοιράζονται κοινές αξίες και έχουν κοινό όραμα για μια ειρηνική και ευημερούσα περιοχή, όπως σημειώνεται από το ΥΠΕΘΑ.