Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμμετοχή του κ. Μπογδάνου μαζί με τη Χρυσή Αυγή

Φυσιολογική χαρακτήρισε την χθεσινή αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών ο Νίκος Δένδιας στη Βουλή στο άκουσμα όσων είπε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο κ. Παφίλης επισήμανε ότι ο κ. Δένδιας «πήρε μια θέση που έπρεπε να πάρει». «Θα ήταν τραγωδία εάν σιωπούσε», τόνισε ο ίδιος.

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο κ. Μπογδάνος, αλλά το “θερμοκήπιο” που ευνοεί την επανεμφάνιση των ναζιστικών συμμοριών της Χρυσής Αυγής και βγάζει έναν εμετικό αντικομμουνισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως πίσω από όλα αυτά βρίσκεται «η “θεωρία των δυο άκρων” και η ανησυχία του συστήματος για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις του ΚΚΕ». Μάλιστα ο κ. Παφίλης πρόσθεσε ότι στόχος είναι να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα και να στρέψουν τις αντιδράσεις σε σκοταδιστικές εκφράσεις.

Την ίδια στιγμή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμμετοχή του κ. Μπογδάνου μαζί με τη Χρυσή Αυγή, σε εμφυλιοπολεμική εκδήλωση στο Βίτσι. Μίλησε για φασιστικές ομάδες που δρουν με διάφορες ονομασίες και είναι «γέννημα του καπιταλιστικού συστήματος», καθώς «θέλουν να εξυπηρετήσουν πιο αποτελεσματικά και με τη βία τα συμφέροντα του κεφαλαίου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που άνοιξε μέτωπο με τη Χρυσή Αυγή, κατηγορώντας τα άλλα κόμματα ότι ανέχθηκαν ή συμμάχησαν με τους χρυσαυγίτες, καθώς και δημοσιογράφους «που συμβούλευαν τον Κασιδιάρη να μην εκτίθεται τόσο πολύ».

Τέλος ο κ. Παφίλης εξαπέλυσε «πυρά» και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «ανέχθηκε τη Χρυσή Αυγή, για ένα διάστημα τουλάχιστον».