Ανακατατάξεις στο πρόγραμμά της

Μία βλάβη
στο αεροσκάφος με το οποίο επρόκειτο να πετάξει από Ισπανία για Ελλάδα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ήταν αρκετή ώστε να την «κρατήσει» στο έδαφος. Έπρεπε να βρισκόταν στην Αθήνα από το βράδυ της Τετάρτης, στο πλαίσιο της περιοδείας της σε κράτη μέλη της Ε.Ε.

Για την ώρα γίνεται αγώνας δρόμου, ώστε να βρεθεί λύση και η πρόεδρος της Κομισιόν να καταφθάσει στη χώρα μας με στόχο την έγκριση για την εκταμίευση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, μια και η Ελλάδα είναι μία από τις πέντε χώρες-μέλη οι οποίες προηγούνται για την προαναφερθείσα έγκριση.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επρόκειτο, στις 10 το πρωί, να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση και πρόγευμα εργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια οι δυο τους θα πήγαν στην Αρχαία Αγορά για να παρουσιάσουν, μέσω συνδέσεων με διάφορα μέρη της χώρας, τις δράσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0».

Αλλά το τεχνικό πρόβλημα στο αεροπλάνο της χάλασε τα… σχέδια όλων και έτσι, μοιραία, το πρόγραμμα θα αλλάξει.

Δεν αποκλείεται, η πρόεδρος της Κομισιόν μόλις φτάσει στην Αθήνα, να μεταφερθεί απευθείας στην Αρχαία Αγορά για την παρουσίαση, στο πλαίσιο της οποίας η ίδια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσουν και με πολίτες.