Μία συνεργασία του Δημήτρη Λιγνάδη με την πρώην υπουργό Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Λυδία Κονιόρδου θυμίζουν από την κυβέρνηση για να αναδείξουν την αντίφαση της στρατηγικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι της Λίνας Μενδώνη, που ζητούν μετ’ επιτάσεως την παραίτησή της.

«Στην Κουμουνδούρου μοιάζουν να αγνοούν ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν εμφανίστηκε στο Εθνικό ξαφνικά το 2019. Ήταν Διευθυντής της Νέας Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, Αναπληρωτής Διευθυντής της Δραματικής Σχολής, ενώ τουλάχιστον από το 2000 εργάζεται ετησίως είτε ως πρωταγωνιστής, είτε ως σκηνοθέτης», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και συνεχίζουν λέγοντας πως «πρωταγωνίστησε και σκηνοθέτησε στο Εθνικό Θέατρο και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όταν υπουργός Πολιτισμού ήταν η κυρία Λυδία Κονιόρδου, η οποία μετέπειτα, το 2020, ήταν η πρωταγωνίστρια του στους «Πέρσες».

Αντίστοιχες αναφορές έκανε προ ημερών και η κ. Μενδώνη. «Ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν προέκυψε ξαφνικά στο Εθνικό Θέατρο το 2019. Ο κ. Λιγνάδης έχει μια σχέση αδιάληπτη με το Εθνικό Θέατρο από το 1986 μέχρι τώρα» επισήμανε και είπε πως «είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, αλλά αυτό προέκυψε τώρα», είπε η κ. Μενδώνη προσθέτοντας ότι «ακούω ότι η βασική κατηγορία είναι ότι συγκαλύψαμε. Τι να συγκαλύψουμε; Γιατί εμείς δεν ξέραμε. Αν αυτοί ήξεραν. Αυτοί συγκάλυψαν. Το υπουργείο Πολιτισμού δεν διαθέτει τμήμα σεξουαλικού εγκλήματος. Εμείς γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη και όχι την προσωπική του ζωή».

Από την δική της πλευρά, η Λυδία Κονιόρδου, τόνισε πως η κ. Μενδώνη θα έπρεπε να «αναλάβει τις ευθύνες της», ενώ την κατηγορεί για απόπειρα συγκάλυψης των κακοποιήσεων. «Την βλέπουμε τώρα να μετακυλύει με εξοργιστικό θράσος την δική της εγκληματική ευθύνη σε αυτούς που συμμετείχαν σαν εργαζόμενοι καλλιτέχνες στην παράσταση του Εθνικού θεάτρου» τόνισε η κ. Κονιόρδου και ζητά την παραίτησή της, μιλώντας για αλαζονεία και αυταρχική αναλγησία».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Πέρσες Αισχύλου στην Επίδαυρο 24 Ιουλίου 2020 από το Εθνικό Θέατρο σε σκην. Δημήτρη Λιγνάδη

«Πέρσες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη [24, 25, 26 Ιουλίου | Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου]

Αισχύλου ΠΕΡΣΕΣ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη | 24, 25, 26.7 – Πρεμιέρα – Επίδαυρος [Official Video]

Πηγή: parapolitika.gr