Το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το κατά πόσο ακολουθείται σωστή αντιπολιτευτική τακτική έχει δημιουργήσει πληθώρα αντιδράσεων στο εσωκομματικό πεδίο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εντυπωσιακό είναι ότι ένα από τα θέματα που τίθενται έχει να κάνει και με την… αγροτιά αφού οι «σκληροί» του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι κακώς οι βουλευτές του κόμματος ψήφισαν τα 31 από τα 37 άρθρα του νομοσχεδίου Βορίδη με τίτλο «Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα και άλλες διατάξεις»,.

Τι κι αν έγινε προσπάθεια να κατανοήσουν – οι «σκληροί» του ΣΥΡΙΖΑ – ότι η καταψήφιση των άρθρων του συγκεκριμένου νόμου θα ερχόταν ενάντια σε κάθε κανόνα και της πλέον στοιχειώδους λογικής. «Μα είναι δυνατόν να ψηφίσατε νόμο του Βορίδη;» αντέτειναν οι «σκληροί» που δεν κατανοούσαν τι ακριβώς είχε συμβεί.

Οι επόμενες ημέρες ήταν δύσκολες για τους «σκεπτόμενους» του κόμματος της Κουμουνδούρου και οι πιέσεις που δέχονταν άνωθεν τους ανάγκασαν να ψάξουν και να νομίζουν ότι βρήκαν ένα άλλο πεδίο αντιπολιτευτικής δόξης λαμπρό προκειμένου να αντιπαρατεθούν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ήταν η ενίσχυση των αιγοπροβατοτρόφων με 31 εκατομμύρια ευρώ λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού στον κλάδο. Και για να διασκεδάσουν τις αρνητικές εντυπώσεις που είχαν δημιουργήσει σύρθηκαν ουσιαστικά στη διατύπωση μιας σειράς αντιρρήσεων για τα χρήματα αυτά που οι κτηνοτρόφοι περιμένουν πως και πως.

Όμως όταν κάτι δεν το κάνεις με την καρδιά σου, δεν το κάνεις καλά. Τι κι αν μίλησαν για «τεράστια καθυστέρηση», τι κι αν έκαναν λόγο για «κουτσουρεμένο πρόγραμμα ενίσχυσης», τι κι αν υποστήριξαν ότι «χιλιάδες κτηνοτρόφοι αποκλείστηκαν», τι κι αν χαρακτήρισαν «εμπαιγμό τα 4 ευρώ».

Τα γεγονότα τους διέψευσαν κατηγορηματικά αφού μάλιστα οι «αγροτοπατέρες» του ΣΥΡΙΖΑ είχαν διατελέσει ατυχήσαντες μηχανοδηγοί στην ατμομηχανή της οικονομίας που λέγεται πρωτογενής τομέας επί 4,5 ολόκληρα χρόνια.

Για παράδειγμα ξέχασαν αυτοί οι… ατυχήσαντες ότι ο τρόπος κατανομής των 31 εκατομμυρίων ευρώ είναι πανομοιότυπος με αυτόν που εκείνοι είχαν επιλέξει για τα χρήματα που είχε δώσει στους κτηνοτρόφους το 2018 ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ξέχασαν» επίσης ότι τότε δεν είχαν συμπεριλάβει στην ενίσχυση τους αιγοπροβατοτρόφους των νησιών, οι οποίοι περιλαμβάνονται στις τωρινές ενισχύσεις.

Παράλληλα αγνόησαν ότι η στήριξη που είχαν παράσχει τότε συνοδευόταν από ιδιαίτερα μειωμένες τιμές στο γάλα, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα που η τιμή του έχει ξεπεράσει ακόμη και τα 90 λεπτά!

Και βέβαια αυτό που επίσης λησμόνησαν είναι ότι τα 31 εκατομμύρια δόθηκαν για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του κορωνοϊού και μόνο και για κανέναν άλλο λόγο.

Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν σαφώς ότι οι «αγροτοπατέρες» του ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν εναγωνίως τρόπους να νιώσουν ότι κάνουν αντιπολίτευση αλλά και να πείσουν για αυτή τη διάθεσή τους τα «μεγάλα κεφάλια» της Κουμουνδούρου ώστε να πάψουν κάποιοι να γκρινιάζουν γιατί δεν μπορεί να βρεθεί κάτι να προσάψουν στον Βορίδη, ο οποίος έτσι κι αλλιώς πρέπει να βρίσκεται πάντοτε – φταίει δε φταίει – στο στόχαστρο της Αριστεράς.

Πηγή: parapolitika.gr