Μάλιστα, η Yeni Safak χαρακτήρισε «κλακαδόρους του Μητσοτάκη» τα μέλη του Κογκρέσου

Με έντονη ζήλια για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτακή στο Κογκρέσο
, καθώς και για την ενθουσιώδη υποδοχή που επεφύλαξαν, αλλά και με οργή για τις αναφορές του Έλληνα πρωθυπουργού στις προκλήσεις από την Τουρκία και τις δηλώσεις του αναφορικά με το Κυπριακό, αντέδρασαν τα τουρκικά ΜΜΕ, όπως ήταν αναμενόμενο.

Μάλιστα, τα φιλοκυβερνητικά τουρκικά ΜΜΕ σχολίασαν τη στήριξη των ΗΠΑ στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη και επισήμαναν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έδειξε στον πρόεδρο των ΗΠΑ τον τουρκικό χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας» ως ένα από τα πειστήρια για την επεκτατική πολιτική της τουρκικής ηγεσίας.

Yeni Safak : Χτυπήματα Μητσοτάκη – Τα μέλη του Κογκρέσου χειροκρότησαν τα σκανδαλώδη λόγια του για την ΚύπροΗ οργή είναι έκδηλη στο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής Yeni Safak, που χαρακτήρισε «κλακαδόρους του Μητσοτάκη» τα μέλη του Κογκρέσου.

«Στην προκλητική ομιλία του ο Μητσοτάκης ζήτησε από τις ΗΠΑ να ασκήσουν όλη την επιρροή τους στη διαπραγματευτική διαδικασία για την Κύπρο και τον καταχειροκρότησαν όρθιοι για τα σκανδαλώδη λόγια του, που αγνόησαν την τουρκική παρουσία στο νησί», έγραψε χαρακτηριστικά.

Hurriyet : «Παραπονέθηκε για τον χάρτη της “Γαλάζιας Πατρίδας”»H Ηurriet ενοχλήθηκε με το έμμεσο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το Κογκρέσο να μην εγκρίνει το αίτημα της Τουρκίας για τα F-16.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης διατύπωσε παράπονα για την Τουρκία δείχνοντας έναν χάρτη της “Γαλάζιας Πατρίδας” στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που τον υποδέχθηκε φορώντας ελληνική γραβάτα στον Λευκό Οίκο. Παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία να αποκτήσει 20 με 24 μαχητικά F-35 από τις ΗΠΑ. Ο Μπάιντεν επεφύλαξε θερμή υποδοχή στον Έλληνα πρωθυπουργό που εκπλήρωσε κάθε επιθυμία των ΗΠΑ, περιλαμβανομένων των στρατιωτικών βάσεων και μάλιστα χειροκρότησε τον Μητσοτάκη, που είπε στην ομιλία του ότι “ουδείς θα αποδεχθεί λύση δύο κρατών στην Κύπρο”», ανέφερε.

NTV: «Ο Μητσοτάκης μίλησε στο Κογκρέσο: Υπαινίχθηκε να μην πουλήσουν F-16 στην Τουρκία»Το τουρκικό δίκτυο σημείωσε ότι κατά την ομιλία του ο Έλληνας πρωθυπουργός έφερε επί τάπητος το θέμα της πώλησης αμερικανικών F-16 στην Τουρκία και «ζήτησε από τα μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου να λάβουν υπόψιν τους τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αναφορικά με το ζήτημα αυτό».

Ακόμα, τόνισε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, χωρίς να κατονομάζει την Τουρκία, υποστήριξε ότι παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο και όταν αναφέρθηκε στο Κυπριακό ακολούθησε «παρατεταμένο χειροκρότημα επί αρκετή ώρα».

TIMETURK: «Προειδοποίηση Μητσοτάκη στο αμερικανικό κογκρέσο για την Τουρκία»

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα της και η Timeturk, σημειώνοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έθιξε τα παράπονα της χώρας του αναφορικά με ορισμένα προβλήματα που αφορούν στην Τουρκία.

Πηγή: parapolitika.gr