Έχασε τη μητέρα του

Μετά την απώλεια της μητέρας του και μία επίθεση από κοράκια, ένα μωρό καγκουρό που ονομάζεται Άντι, μένει τώρα σε μια υφασμάτινη τσάντα στην αγροικία σπίτι της Κρίστι Τζάρετ κοντά στην πόλη Μπαθέστ στη Νέα Νότια Ουαλία, όπου θα παραμείνει μέχρι να είναι αρκετά ισχυρός για να απελευθερωθεί πίσω στις πεδιάδες.

«Είχε μια χειρουργική επέμβαση και κάνει πολύ καλά τώρα», δήλωσε η Τζάρετ χρόνια εθελόντρια στον μεγαλύτερο οργανισμό διάσωσης άγριας πανίδας της χώρας, την WIRES (Υπηρεσία Διάσωσης και Εκπαίδευσης Πληροφοριών Άγριας Ζωής) της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Τα τελευταία χρόνια ήταν τρομακτικά για την αυστραλιανή άγρια ζωή στα ανατολικά της χώρας, μετά από παρατεταμένη ξηρασία και πυρκαγιές που κυριολεκτικά αποδεκάτισαν πολλά ζώα.

Ωστόσο, πολλά από τα καγκουρό που φροντίζει η Τζάρετ δεν είναι ορφανά λόγω φυσικής καταστροφής, αλλά επειδή οι μητέρες τους χτυπήθηκαν από αυτοκίνητα και φορτηγά.

Η Τζάρετ, η οποία εργάζεται σε ένα τοπικό σχολείο, είπε ότι αυτή και ο σύντροφός της είχαν φροντίσει περισσότερα από 200 καγκουρό. Όλα έχουν ανατραφεί με πολλή φροντίδα πριν απελευθερωθούν πίσω στη φύση.

Ο 7 μηνών Άντι θα λάβει φροντίδα για «12 μήνες και θα χρειαστούν 18 μήνες έως ότου είναι έτοιμος να απελευθερωθεί», είπε η Τζάρετ. «Για την ώρα ο Άντι περνάει την περισσότερη ώρα μέσα στην πάνινη σακούλα».

Όταν έρθει η ώρα για τα καγκουρό να φύγουν, η πύλη αφήνεται ανοιχτή έτσι ώστε να μπορούν να έρθουν και να φύγουν, μέχρι να αισθανθούν ασφαλή να φύγουν για πάντα, ενώ μερικά συνεχίζουν να επισκέπτονται το σπίτι της Τζάρετ και αργότερα.

Πηγή: parapolitika.gr