Ο 66χρονος αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για αμέλεια που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το αεροπλάνο και για απόπειρα μεταφοράς επιβάτη χωρίς έγκυρη άδεια και στην δίκη δήλωσε ένοχος

Στο δικαστήριο της Ουαλίας, παραδέχτηκε την Δευτέρα 18/10 ο Ντέιβιντ Χέντερσον, ο βασικός ύποπτος της υπόθεσης που κόστισε τη ζωή του Αργεντινού άσου, Εμιλιάνο Σάλα, πως δέχτηκε να οργανώσει την πτήση που μετέφερε τον Σάλα παρότι το αεροσκάφος δεν είχε άδεια για να μεταφέρει επιβάτες.

Ειδικότερα, ο 66χρονος αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για αμέλεια που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το αεροπλάνο και για απόπειρα μεταφοράς επιβάτη χωρίς έγκυρη άδεια και στην δίκη δήλωσε ένοχος.

Αυτό που αρνείται είναι ότι ο πιλότος που τελικά ανέλαβε την πτήση, Άντριου Ιμπότσον, δεν είχε άδεια γι΄αυτόν τον τύπο αεροσκάφους και εκπαίδευση να πετάει τη νύχτα. Η δίκη ξεκίνησε σήμερα στο Κάρντιφ, με την οικογένεια του Εμιλιάνο Σάλα να είναι απούσα από την διαδικασία.

Το μικρό ιδιωτικό αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν ο 28χρονος Αργεντινός παίκτης και ο πιλότος Ντέιβιντ Ίμποτσον συνετρίβη στο κανάλι της Μάγχης στις 21 Ιανουαρίου 2019.

Υπενθυμίζεται, πως ο επιθετικός της Ναντ πήγαινε στην Ουαλία έχοντας πάρει μεταγραφή και την Κάρντιφ. Το σώμα του παίκτη, βρέθηκε πάνω από δύο εβδομάδες μετά το ατύχημα, σε βάθος 67 μέτρων. Το σώμα του πιλότου, δεν έχει βρεθεί.

Στην τελική έκθεσή του που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2020, το Βρετανικό Γραφείο Έρευνας Ατυχημάτων Αεροπορίας (AAIB) εκτίμησε ότι ο πιλότος έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια ενός ελιγμού που εκτελέστηκε με πολύ μεγάλη ταχύτητα, όπως πιθανολογούν για να αποφύγουν ισχυρά καιρικά φαινόμενα.

Πηγή: parapolitika.gr