Την περασμένη εβδομάδα και πάλι τέθηκε μερικό lockdown, ενώ η χρήση μάσκας είναι ξανά υποχρεωτική στα καταστήματα.

Οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές γνωστοποίησαν την Τετάρτη ότι έχουν σημαντική έλλειψη από διαγνωστικά τεστ κοροναϊού, τη στιγμή που στην Ολλανδία καταγράφηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα περισσότερα από 20.000 νέα κρούσματα, ο υψηλότερος απολογισμός από την έναρξη της πανδημίας.

«Είμαστε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας», δήλωσε ο Γιάαπ Άικελμπομ, ο επικεφαλής της ομάδας αντιμετώπισης της Covid-19 στο Εθνικό Σύστημα Δημόσιας Υγείας.

Σημειώνεται πως η υπηρεσία εργάζεται για να αυξήσει τις δυνατότητες διαγνωστικών εξετάσεων, εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων που αιφνιδίασε την κυβέρνηση του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε.

Περίπου το 85% των ενηλίκων στην Ολλανδία είναι πλήρως εμβολιασμένοι

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM) ανακοίνωσε πάντως τη Δευτέρα, ότι καταγράφηκε ρεκόρ κρουσμάτων, πάνω από 110.000 μέσα σε μία εβδομάδα. Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 44% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα και η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στα παιδιά ηλικίας 4-12 ετών. Αυξάνονται επίσης οι εισαγωγές σε νοσοκομεία.

Τέλος, το νέο κύμα άρχισε λίγο μετά αφού, η κυβέρνηση ήρε τα περισσότερα μέτρα, τον Σεπτέμβριο, μια απόφαση την οποία πήρε πίσω μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων. Την περασμένη εβδομάδα και πάλι τέθηκε μερικό λοκντάουν, ενώ η χρήση μάσκας είναι ξανά υποχρεωτική στα καταστήματα και τα μπαρ και τα εστιατόρια κλείνουν στις 8 το βράδυ.

Πηγή: parapolitika.gr