Ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, κάλεσε τους πολίτες της Ολλανδίας να συνεχίσουν να τηρούν τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, παρά την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε ότι στερείται νομικής θεμελίωσης. 

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση της Ολλανδίας, μετά την εντολή δικαστηρίου της Χάγης στην κυβέρνηση να αποσύρει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το οποίο ισχύει από τον Ιανουάριο, ο Ρούτε τονισε πως η κυβέρνησή του θα ασκήσει έφεση στην απόφαση και πως το μέτρο σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαίο.

Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση του δικαστηρίου

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η κυβέρνηση της Ολλανδίας παραβιάζει το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης. Η απόφαση χαρακτηρίζεται «ιστορική» από την ομάδα «αλήθειας για τον ιό» που βρίσκεται πίσω από την προσφυγή, με τις διαδηλώσεις εναντίον των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό να είναι συνεχείς τον τελευταίο μήνα.
«Δεν σκεφτήκαμε ούτε λεπτό να αποσύρουμε τη νυχτερινή απαγόρευση, καθώς είναι απλά απαραίτητη» είπε ο κ. Ρούτε, που περιέγραψε την απόφαση αυτή ως οπισθοδρόμηση. Το υπουργικό του συμβούλιο σπεύδει πλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, να φέρει νέο νόμο για την απαγόρευση.

Πηγή: parapolitika.gr