Ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννης Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στο τι θα ισχύσει στις μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα ταξί και τα αυτοκίνητα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, μιλώντας στον Realfm 97,8.

“Χθες ανακοινώσαμε μία σειρά από άρσεις περιορισμών μεταξύ των οποίων ήταν και η αύξηση στα ΙΧ, δηλαδή ο οδηγός συν δύο άτομα… Όταν μιλάμε για σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα σημαίνει ότι ίσως τις επόμενες ημέρες όταν δούμε ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε μία ομαλότητα ενδεχομένως και κάποια άλλοι περιορισμοί που υπάρχουν θα αρθούν. Στα ταξί καθ’ υπόδειξη της επιτροπής των ειδικών παραμένει ο κανόνας ένας συν ένας, δηλαδή ο οδηγός και ένας επιβάτης”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κεφαλογιάννης.

“Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 550 λεωφορεία και τρόλεϊ στην Αττική και ο στόχος μας είναι για να μπορούμε να πάμε σε μία κανονική λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ότι πρέπει να φτάσουμε τα 1.000, όπως ήταν και προ κορονοϊού. Κάτι το οποίο είναι εφικτό… Όποιος επιβάτης δεν φοράει μάσκα θα του επιβληθεί πρόστιμο, θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι τόσο από την ΕΛ.ΑΣ. όσο και από κάποιους άλλους ελεγκτικούς οργανισμούς”, σημείωσε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών και πρόσθεσε:

“Προτρέπουμε τον κόσμο, τουλάχιστον το πρώτο διάστημα, να κάνει χρήση του ΙΧ του, να μην χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για άσκοπο λόγο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν παίρνουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τουλάχιστον το πρώτο διάστημα απλώς για να κάνουμε τη βόλτα μας ή ενδεχομένως για να πάμε μία διαδρομή την οποία κανονικά δεν θα έπρεπε να κάνουμε… Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα τα παίρνουμε για απαραίτητο λόγο κυρίως δουλειά ή ιατρικό λόγο”.

“Άρση των μέτρων από 4 Μαΐου δεν σημαίνει ότι ο ιός εξαφανίζεται, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ο κίνδυνος. Επομένως, καλό είναι να κάνουμε κάποια συντηρητικά βήματα στην αρχή, ενδεχομένως σε κάποιους να φαίνονται και υπερβολικά”, ανέφερε.