«Θα είμαστε αυστηροί με όσους δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας» διεμήνυσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτης, Λευτέρης Οικονόμου, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο». Όπως σχολίασε σχετικά με τους συνωστισμούς σε πλατείες και άλλους χώρους, η Αστυνομία επιχειρεί να έχει έγκαιρη παρουσία στις περιστάσεις αυτές. «Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, η Αστυνομία, είναι στην πρώτη γραμμή. […]

«Θα είμαστε αυστηροί με όσους δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας» διεμήνυσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτης, Λευτέρης Οικονόμου, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο». Όπως σχολίασε σχετικά με τους συνωστισμούς σε πλατείες και άλλους χώρους, η Αστυνομία επιχειρεί να έχει έγκαιρη παρουσία στις περιστάσεις αυτές.

«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, η Αστυνομία, είναι στην πρώτη γραμμή. Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε τις ΠΝΠ που προβλέπουν σχετικούς περιορισμούς. Μέσα από ένα επιχειρησιακό σχέδιο έγκαιρης παρουσίας σε χώρους που παρουσιάζονται συνωστισμοί. Με προσπάθεια πρόληψης και παροχής οδηγιών και συμβουλών προς τους συμπολίτες μας να φορούν μάσκες και να τηρούν τους κανόνες και τα μέτρα. Λειτουργούμε προληπτικά και όπου χρειάζεται κατασταλτικά» σημείωσε, τονίζοντας ότι θα υπάρχει αυστηρότητα σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για «κλείσιμο» των πλατείων. «Να μείνουμε πολύ μακριά από τέτοιου είδους γενικές και απόλυτες απαγορεύσεις» υπογράμμισε.

Επιπλέον, εκτίμησε ότι ο κόσμος «έχει διάθεση να προσαρμοστεί στα μέτρα και πείστηκε για την επικινδυνότητα του ιού».

«Είναι κάπως ελεγχόμενη η κατάσταση. Βέβεαια δημιουργεί ανησυχία και επιβάλλεται να είμαστε σε εγρήγορση. Πρέπει να είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα» πρόσθεσε σχετικά.

Μιλώντας για τους αρνητές της μάσκες και για διάφορες δράσεις που υποκίνησαν, τόνισε πως «δεν πέτυχαν τα αποτελέσματα που ήθελαν», ενώ όπως είπε, καθοδηγητές και συντονιστές τέτοιων κινήσεων έχουν περάσει αυτόφωρο.