Σκληρή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για την καταψήφιση της ελληνογαλικής Συμφωνίας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου
προκάλεσε η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την καταψήφιση της ιστορικής αμυντικής Συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για «πολιτικό καιροσκοπισμό». 

Στην ανακοίνωσή του ο Γιάννης Οικονόμου τονίζει αναφερόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος νωρίτερα δήλωσε μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ότι η Συμφωνία με τη Γαλλία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ αν δεν υπάρξουν διορθώσεις: «Το αντιπολιτευτικό του μένος θέλει μια Ελλάδα αδύναμη και εκτός του δικτύου των διεθνών συμμαχιών, μια Ελλάδα φοβική. Τυφλωμένος από τις εμμονές και το κομματικό του πάθος δεν μπορεί να διακρίνει ότι η συμφωνία με την Γαλλία είναι πρώτα και πάνω από όλα εθνική επιτυχία και μετά επιτυχία της κυβέρνησης. Ο ελληνισμός όμως γνωρίζει ότι τα εθνικά μας δίκαια δεν διασφαλίζονται με κορώνες και θεωρίες αλλά με ενεργητική διπλωματία και πράξεις».

Η ανακοίνωση του Γιάννη Οικονόμου

Για πολλοστή φορά ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει, τόσο στο ελληνικό όσο και στο διεθνές κοινό, τον πολιτικό του καιροσκοπισμό. Σήμερα χρειάστηκε το ντεκόρ της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για να δηλώσει μέσα από μια ανερμάτιστη ομιλία ότι θα καταψηφίσει την ιστορική συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας. Το αντιπολιτευτικό του μένος θέλει μια Ελλάδα αδύναμη και εκτός του δικτύου των διεθνών συμμαχιών, μια Ελλάδα φοβική. Τυφλωμένος από τις εμμονές και το κομματικό του πάθος δεν μπορεί να διακρίνει ότι η συμφωνία με την Γαλλία είναι πρώτα και πάνω από όλα εθνική επιτυχία και μετά επιτυχία της κυβέρνησης. Ο ελληνισμός όμως γνωρίζει ότι τα εθνικά μας δίκαια δεν διασφαλίζονται με κορώνες και θεωρίες αλλά με ενεργητική διπλωματία και πράξεις.