Αιχμηρό σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου για την αντίδραση Τσίπρα στο διάγγελμα του πρωθυπουργού

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και σε όσα δήλωσε μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

 «Όπως κατάλαβαν όλοι, η δήλωση-αγγαρεία του κ. Τσίπρα έγινε μόνο και μόνο γιατί είχε προαναγγείλει ότι θα απαντήσει στον πρωθυπουργό. Δεν πρόσθεσε τίποτα ουσιαστικό, που να μπορεί να εφαρμοστεί στη δεδομένη πραγματικότητα, και επιβεβαίωσε ξανά ότι από τη διγλωσσία έχει περάσει στην ανούσια πολυλογία» ανέφερε αρχικά ο κ. Οικονόμου, και συνέχισε:

 «Χαρακτήρισε ”λόγια του αέρα” σημαντικά πράγματα που έχουν συμβεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια: 1.277 από 577 ΜΕΘ, περισσότερες από 14.000 προσλήψεις υγειονομικών, ένταξη στο ΕΣΥ άνω των 700 κλινών του ιδιωτικού τομέα, διάθεση του συνόλου των κενών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα στο ΕΣΥ, επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών, 16.200 διορισμούς εκπαιδευτικών, 1.320 από 850 λεωφορεία στις συγκοινωνίες της Αθήνας, το εμβολιαστικό πρόγραμμα ”Ελευθερία” και τόσα ακόμη».

 «Το τραγικότερο όλων είναι ότι έστω και με μισόλογα ψέλλισε τούτη την ώρα το πραγματικό ενδιαφέρον του: Καρέκλες και αξιώματα μέσω της πανδημίας. Ο πρωθυπουργός μίλησε με ειλικρίνεια και έδειξε ότι διαθέτει το θάρρος, τα εφόδια και την υπευθυνότητα να διαχειριστεί την πραγματικότητα έτσι όπως είναι, ώστε να προστατεύσει κατά το μέγιστο τη δημόσια υγεία και να κρατήσει όρθια τη χώρα μέσα στην πανδημία», κατέληξε στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.