Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε τις δηλώσεις του τενίστα για τον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού

Τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά
αναφορικά με το εμβόλιο κατά του κοροναϊού και την επιλογή να μην εμβολιαστεί ο ίδιος, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την πρώτη του ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι ο Έλληνας τενίστας είχε λάβει μέρος σε καμπάνια υπέρ των μέτρων και όχι για τον εμβολιασμό, ενώ τη συνέχεια τόνισε ότι είναι ένας σπουδαίος αθλητής, αλλά όχι κάποιος με γνώσεις σχετικά με τα εμβόλια.

«Είναι σπουδαίος αθλητής, αναμφισβήτητες οι αθλητικές ικανότητες και η προσφορά του διά του αθλητισμού στη χώρα. Εκείνο που αμφισβητείται είναι η ικανότητά του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών, ή αν έχει δοκιμαστεί το εμβόλιο για επαρκές χρονικό διάστημα, διότι δεν έχει γνώσεις, σπουδές, ερευνητικό έργο. Τα θέματα αυτά τα αναλύουν όσοι τα έχουν σπουδάσει, τα έχουν διακονήσει, σε αυτούς είναι καλό να ανατρέχουμε», ήταν τα λόγια του.

Ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι όσοι αποτελούν πρότυπα, για τις ικανότητές τους σε άλλους τομείς, θα πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί στη διατύπωση τέτοιου είδους απόψεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ελληνας τενίστας έγινε αποδέκτης έντονης κριτικής, μετά την αναφορά του στα εμβόλια του κοροναϊού. Αρχικά, δήλωσε ότι δεν θα εμβολιαστεί αν δεν γίνει υποχρεωτικό. Με νέα του τοποθέτηση, στήριξε την άποψή του και υποστήριξε ότι το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά.