Έκλεισαν οι τρεις μεγάλοι με τη Nova

-Τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα περίεργο power game ανάμεσα στον ΟΤΕ του Μιχάλη Τσαμάζ και τη Nova του Νίκου Σταθόπουλου. Στο επίκεντρο της αναμέτρησης είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα του εγχώριου πρωταθλήματος. Επί του παρόντος η Nova κερδίζει στα σημεία αφού ήδη έχει εξασφαλίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των τριών μεγάλων ομάδων. Του Ολυμπιακού, του ΠΑΟ και του ΠΑΟΚ. Στόχος είναι να πάρει ακόμη τέσσερις ομάδες και κυρίως αυτές που έχουν κόσμο. Στην περίπτωση αυτή θα έχει κερδίσει στα σημεία την παρτίδα με τον ΟΤΕ.

-Πάντως, η εντολή του Σταθόπουλου προς τους διοικούντες την εταιρεία εν Ελλάδι είναι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού προφανώς αντιλαμβάνεται ότι οι αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος είναι το βασικότερο asset της Nova. Από κει και πέρα σχεδιάζει και πολλά ακόμη πράγματα που ξεκινούν από την μυθοπλασία και τελειώνουν στις ταινίες πρώτης προβολής. Επίσης η Nova θα μπει δυνατά και στις δικές της παραγωγές. Στο πλαίσιο αυτό ο Σταθόπουλος έχει κάνει ήδη μια πρώτη κουβέντα με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Πιερακάκη, ενώ έχει αποκαλύψει σε αδρές γραμμές τον σχεδιασμό του και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο συνδέεται φιλικά.

! Μακρά φιλία (και μάλιστα παλιά) συνδέει τον νέο πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρη Πολίτη με τον επικεφαλής της Euroxx Χρηματιστηριακή Τζουζέππε Τζιάνο. Ωστόσο μιλάμε για δεδομένα του παρελθόντος, αφού πλέον οι δυο παλιόφιλοι δεν ανταλλάσουν ούτε καλημέρα.
Και υδροπλάνα από τον Γρύλο

-Μετά την αγορά των νέων αεροσκαφών, ο ιδιοκτήτης της αεροπορικής Sky Express αποφάσισε να μπει δυνατά και στην πιάτσα τον υδροπλάνων. Με βάση τα όσα ακούγονται ο επιχειρηματίας Γιάννης Γρύλος έχει καταρτίσει (ήδη) συγκεκριμένο επενδυτικό πλάνο που θα ξεδιπλωθεί σε όλη του την έκταση μέσα στο 2022. Παράλληλα δείχνει ενδιαφέρον για τα ψηφιακά, αλλά και τα… πράσινα.
Τα καρφώματα Μιχαηλίδη για το ΤΧΣ

-Και τι δεν έχει κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο απερχόμενος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης. Απίστευτα πράγματα πολλά εκ των οποίων δεν στέκουν στη λογική. Ενδεικτικά αναφέρουμε ένα από αυτά . Πληροφορήθηκα λοιπόν ότι έχει «καρφώσει» στον SSM την άμεση ανάμειξη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στη διαδικασία επιλογής νέου προέδρου στην Εθνική. Ο στόχος αυτής της κίνησης κάτι περισσότερο από προφανής.

-Ωστόσο εσχάτως ακόμη και οι Ευρωπαίοι τον πήραν χαμπάρι με αποτέλεσμα να μην λαμβάνουν σοβαρά τα όσα τους αραδιάζει σχεδόν καθημερινά το αγόρι. Πάντως η γενικότερη συμπεριφορά του Μιχαηλίδη, κατά κοινή παραδοχή εκθέτει και τον άνθρωπο που τον επέλεξε για τη συγκεκριμένη θέση που δεν είναι άλλος από τον Ανδρέα Γαβριηλίδη. Όσο για τα υπόλοιπα που ακούγονται σχετικά με τα προνόμια που απολάμβανε ο απερχόμενος πλέον πρόεδρος (κάρτες, αυτοκίνητα, πανάκριβο σπίτι κ.α.) έχουμε καιρό να ασχοληθούμε και εμείς και οι εισαγγελείς.

! Ο νέος επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος είναι επιλογή του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.
Νέο ΔΣ στην ΤΕΡΝΑ

-Το νέο 15μελές διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με τετραετή θητεία, εξέλεξε χθες, μεταξύ άλλων, η γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης. Στα ονόματα που ξεχώρισα είναι αυτό του φίλου μου Κωνσταντίνου Λάμπρου, στενού μα κυρίως αποτελεσματικού συνεργάτη του Περιστέρη. Ο συγκεκριμένος έχει θέση εκτελεστικού μέλους στο νέο ΔΣ. Το δεύτερο πρόσωπο είναι η Σοφία Στάικου, επί χρόνια επικεφαλής του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς. Στο ΔΣ συμμετέχουν επίσης ο έμπειρος τραπεζίτης Απόστολος Ταμβακάκης και ο στενός συνεργάτης της Μαριάννας Λάτση, Δημήτρης Αφεντούλης.

Πηγή: parapolitika.gr