Οι Τρεις Μάγοι πέταξαν πάνω από τη Σεβίλλη με αερόστατο, αφού οι παραδοσιακές παρελάσεις του δρόμου την παραμονή των Θεοφανείων ακυρώθηκαν σε όλη την Ισπανία για να αποφύγουν να προσελκύσουν μεγάλα πλήθη εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού.

REUTERS/MARCELO DEL POZO

Οι Μελχιόρ, Γκασπάρ και Μπαλτάσαρ γιορτάζονται ευρέως στην Ισπανία στα Θεοφάνεια (6 Ιανουαρίου), όταν λέγεται ότι επισκέφτηκαν το βρέφος Χριστό με χρυσό, λιβάνι και μύρο.

REUTERS/JON NAZCA

Αυτή την ημέρα τα παιδιά παίρνουν δώρα που οι γονείς τους λένε ότι τους έφεραν οι Τρεις Σοφοί Μάγοι και όχι ο Άγιος Βασίλης – ακόμη και αν ο τελευταίος έχει γίνει πλέον πιο δημοφιλής στην Ισπανία.

Τον Μπαλτάσαρ ενσάρκωσε ένας λευκός με βαμμένο μαύρο το πρόσωπό του. Η πρακτική δεν έχει προκαλέσει τόσο έντονη αντιπαράθεση και καταδίκη με τον Χριστουγεννιάτικο χαρακτήρα «Black Pete» στην Ολλανδία – έναν φανταστικό χαρακτήρα που συνήθως απεικονίζεται από λευκούς που έχουν βαμμένα μαύρα πρόσωπα και ο οποίος σταδιακά εξαφανίζεται.

REUTERS/JON NAZCA

Αφού πετούσαν με αερόστατο πάνω από τη Σεβίλλη και χαιρετούσαν τα παιδιά που τους παρακολουθούσαν από τα σπίτια τους, οι «τρεις μάγοι» είπαν ότι ελπίζουν να επιστρέψουν με κανονική παρέλαση το επόμενο έτος. «Ήταν μια καταπληκτική πτήση. Πήγαμε με τεράστιο ενθουσιασμό για να παραδώσουμε όλα τα δώρα», δήλωσε ο Γκασπάρ στο Reuters.

REUTERS/JON NAZCA

Οι τρεις τους κάλεσαν όλους τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τις συστάσεις για την υγεία. «Πρέπει να ακολουθήσεις τους κανόνες γιατί σύντομα θα μπορέσουμε να βγάλουμε τις μάσκες μας, να αγκαλιαστούμε και να φιληθούμε, αλλά και να διαδώσουμε την αγάπη σε όλη τη Σεβίλλη. Να είστε προετοιμασμένοι, το 2021 είναι η χρονιά που η πανδημία θα τερματιστεί και θα απολαύσετε τη ζωή», δήλωσε ο Μελχιόρ.

Πηγή: parapolitika.gr