«Τα αφγανικά σύνορα θα είναι ανοιχτά και ο κόσμος θα μπορεί να ταξιδεύει οποτεδήποτε προς και από το Αφγανιστάν», τόνισε ο αναπληρωτής επικεφαλής της πολιτικής επιτροπής των Ταλιμπάν

Οι Ταλιμπάν
θα ζητήσουν από το Κατάρ τεχνική βοήθεια ώστε να λειτουργήσουν το αεροδρόμιο της Καμπούλ, μετέδωσε το ειδησεογραφικό κανάλι Al Jazeera επικαλούμενο μια πηγή προσκείμενη στο ισλαμιστικό κίνημα.

«Μία ανάσα» πριν τη διορία αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων

Οι Ταλιμπάν είχαν ζητήσει τεχνική βοήθεια από την Τουρκία για να λειτουργήσει το αεροδρόμιο μετά την αποχώρηση όλων των ξένων στρατιωτών από το Αφγανιστάν, στις 31 Αυγούστου. Διευκρίνισαν όμως ότι η διορία αυτή ισχύει και για τις τουρκικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, δύο αξιωματούχοι είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι η Τουρκία δεν θα βοηθήσει στη λειτουργία του αεροδρομίου μετά την αποχώρηση των νατοϊκών στρατευμάτων, εκτός και αν οι Ταλιμπάν συμφωνήσουν να υπάρχει τουρκική ασφάλεια, μετά την πολύνεκρη επίθεση της Πέμπτης.

Στο μεταξύ, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος των Ταλιμπάν, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, είπε ότι όσοι Αφγανοί έχουν έγκυρα έγγραφα θα μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα εκτός της χώρας στο μέλλον, προσπαθώντας να κατευνάσει τους φόβους ότι το κίνημα σχεδιάζει να επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στην ελευθερία της μετακίνησης.

«Τα αφγανικά σύνορα θα είναι ανοιχτά και ο κόσμος θα μπορεί να ταξιδεύει οποτεδήποτε προς και από το Αφγανιστάν», είπε ο Σερ Μοχάμαντ Αμπάς Στανικζάι, ο αναπληρωτής επικεφαλής της πολιτικής επιτροπής των Ταλιμπάν.

Πηγή: parapolitika.gr