Αποφασίζει (άμεσα) ανασχηματισμό ο Μητσοτάκης

-Φαίνεται ότι αποτελεί «παράδοση» για τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, να ανοίγει κάθε χρόνο τέτοιο καιρό το σενάριο του ανασχηματισμού. Και επειδή δεν είναι ένα «τυχαίο» κυβερνητικό στέλεχος τα όσα υποστήριξε προσφάτως σε τηλεοπτική συνέντευξη στην τηλεόραση του Alpha στάθηκαν αφορμή (δεν θέλει και πολύ άλλωστε) για να φουντώσει η σχετική σεναριολογία. Κληθείς να σχολιάσει εάν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «είναι ευχαριστημένος από όλους τους υπουργούς», ο Γιώργος Γεραπετρίτης απάντησε: «Δεν μπορώ να υποκαταστήσω τη σκέψη του πρωθυπουργού».

-Στη συνέχεια, και σε άλλη ερώτηση σχετικά με την προσωπική του εκτίμηση για το εάν «όλοι οι υπουργοί κάνουν σωστά τη δουλειά τους», ο ίδιος είπε: «Ποτέ δεν μπορείς να έχεις μία ομάδα, στην οποία και οι 11 να αποδίδουν το ίδιο». Οι συγκεκριμένες αναφορές του στενού συνεργάτη του προέδρου Κυριάκου, σε συνδυασμό με την αμφιλεγόμενη απάντηση που έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σχετικά με τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού, στάθηκαν η αφορμή για να ξεσπάσει η σεναριολογία του ανασχηματισμού. Όπως όλα δείχνουν ο Μητσοτάκης δείχνει να έχει υιοθετήσει την εισήγηση για την αναγκαιότητα ενός κυβερνητικού restart. «Αν μπορούσε θα τα άλλαζε όλα και θα έπιανε το νήμα από την αρχή της πανδημίας».

-Ωστόσο αυτό ούτε ρεαλιστικό, ούτε και ωφέλιμο πολιτικά θα ήταν. Γι’ αυτό και ο επικεφαλής της κυβέρνησης, θα προχωρήσει στις αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις, ενισχύοντας σε διάφορα επίπεδα την κυβερνητική μηχανή. Αν και για λόγους συμβολισμού, ένας πιθανός χρόνος για τον ανασχηματισμό θα ήταν η πρώτη βδομάδα του Ιουλίου, που συμπληρώνονται δύο χρόνια από τις εκλογές του 2019, η δημόσια αναφορά Γεραπετρίτη (που δεν λέει τίποτα τυχαία) μάλλον φέρνει πολύ πιο κοντά τις αλλαγές. Άλλωστε, αν δεν υπήρχε ένας τέτοιος σχεδιασμός, δεν θα έβγαινε ο πιο στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη, να εγκαινιάσει μια συζήτηση, που παραδοσιακά, όταν ξεκινά, οδηγεί σε… ανασχηματισμό. Επειδή ο πρωθυπουργός δεν θέλει σε καμία περίπτωση να χάνει χρόνο, δεν αποκλείεται μιας και άνοιξε η σχετική συζήτηση, να ανασύρει και το χαρτί με τις σχετικές σημειώσεις του, από το συρτάρι.

!Ένα από τα ονόματα που ακούω ότι εισηγούνται στον Μητσοτάκη για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι του σημερινού υφυπουργού του Πιερρακάκη, Γιώργου Γεωργαντά. Πρόκειται για ένα έμπειρο πολιτικό, με καλό πολιτικό λόγο και σοβαρή παρουσία στα media. Το προφίλ του συγκεκριμένου σε συνδυασμό με την καταγωγή του (Μακεδονία) είναι χρήσιμα με δεδομένο ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να ανοίξει ανάμεσα στα άλλα και τη συζήτηση για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Σε κάθε περίπτωση, στον δρόμο για τις εκλογές δεν πας με την Πελώνη.
Ανακοινώσεις από την Intrakat

-Πριν από μέρες σας έγραφα ότι ο Σουρέτης της Intrakat ετοιμάζει πολλά και διάφορα στην κατασκευαστική του Κόκκαλη. Όπως προεξοφλεί και το ταμπλό του Χρηματιστηρίου, μάλλον έφτασε η στιγμή. Άλλωστε τα σχετικά deal, όπως και οι σχεδιασμοί για την αναδιοργάνωση της εταιρείας έχουν ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, ο Σουρέτης (που είναι ο άνθρωπος που μιλάει για λογαριασμό των Κοκκαλαίων και με την κυβέρνηση) αποφάσισε να προσαρμόσει την Intrakat, στο μοντέλο και των υπόλοιπων κατασκευαστικών.

Έτσι, εκτός από τον τομέα των έργων η εταιρεία, αποκτά αυτόνομο ενεργειακό κομμάτι, ενώ ενισχύεται και στον τομέα των απορριμμάτων.

-Στο πρώτο πεδίο, θα υπάρξει συνεργασία με την Greekstream Energy, που αναπτύσσει βηματισμό στη ραγδαία αναπτυσσόμενη και πολλά υποσχόμενη αγορά των ΑΠΕ. Η εταιρεία αυτή ιδρύθηκε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο και στο Δ.Σ. συμμετέχουν ο Πέτρος Σουρέτης (της Intrakat), ως Πρόεδρος, ο Λ. Λαζαράκης ως Διευθύνων Σύμβουλος, και ως μέλη ο Δημήτρης Θεοδωρίδης (Intradevelopment) και ο Δημοσθένης Στασινόπουλος. Ήδη πάντως ο Όμιλος Κόκκαλη συνεργάζεται στον ενεργειακό τομέα με την εταιρεία Nostira, η οποία αύξησε το χαρτοφυλάκιό της, αναλαμβάνοντας κυρίως τη διαχείριση των αιολικών πάρκων που εξαγόρασε το αμερικανικό fund Fortress από τον όμιλο Λογοθέτη.

-Ο Σουρέτης που «τρέχει» την ιδέα, θέλει να αναδειχθεί leader στην αγορά των αιολικών. Τα πάρκα αυτά προγραμματίζονται να δημιουργηθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας, από τα Τζουμέρκα της Ηπείρου, το Άργος Ορεστικό, το Βίτσι, τη Μελίτη Φλώρινας και την Καστοριά μέχρι τη Ναύπακτο, τη Βοιωτία, αλλά και το Μεσολόγγι για το οποίο προορίζεται και το μεγαλύτερο, ισχύος 82,5 MW. Επί της ουσίας η νέα εταιρεία στηρίζεται στους Λαζαράκη και Στασινόπουλο, των οποίων η εταιρεία, δάνεισε και το ποσόν των 2,8 εκατ. ευρώ στο νέο επιχειρηματικό όχημα.

!Τα αποτελέσματα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, για το θέμα των τεσσάρων (πολεμικών) φρεγατών, φαίνεται ότι δεν ικανοποιούν τους σχεδιασμούς του Νέου Φαλήρου. Βλέπετε, στη συγκεκριμένη περιοχή της Αττικής εκτός από την έκδοση εφημερίδων, υπάρχει και θάλασσα οπότε είναι κάπως λογικό το ενδιαφέρον για τις φρεγάτες.
Το Action 24 και σε εφημερίδα

Στην έκδοση εβδομαδιαίας εφημερίδας προχωρά ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού Action24 Διονύσης Παναγιωτάκης, που προφανώς έχει τους λόγους του, που θέλει να ενισχύσει την παρουσία του στα media. Η εφημερίδα θα αποτελεί τη μετεξέλιξη του Action σε έντυπη μορφή, αφού θα στηρίζεται στη δημοσιογραφική ομάδα του καναλιού. Σε σχέση με την «γραμμή» επίσης η ίδια. Λίγο ΚΙΝΑΛ, περισσότερη ΝΔ, λίγο Βενιζέλο και λίγο θάλασσα. Επικρατέστερη μέρα κυκλοφορίας της εφημερίδας είναι το Σάββατο.

Πηγή: parapolitika.gr