Ο Μπόμπολας (μόνος) ψάχνει

Σε περίοδο σοβαρής περισυλλογής βρίσκεται ο Λεωνίδας Μπόμπολας, που μέρα με τη μέρα συνειδητοποιεί ότι ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να έχει τον ρόλο που (πιθανόν) να φιλοδοξούσε στην Ελλάκτωρ υπό τη νέα διοίκηση των Μυλωνογιάννη – Ξενόφου. Ο Λεωνίδας, που εσχάτως βρίσκεται αντιμέτωπος και με την γκρίνια του μπαμπά του, έχει χάσει για τα καλά την μπάλα. Αλλού πατάει και αλλού βρίσκεται με αποτέλεσμα να μην βάζει στο τέλος κανένα γκολ.

-Το τελευταίο διάστημα ο νεότερος Μπόμπολας, έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει με καχυποψία και το δίδυμο των Παναγιωτόπουλου – Τούμπουρου, το οποίο ως γνωστόν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Ολλανδού μεγαλομετόχου της Ελλάκτωρ Χένρι Χόλτερμαν. Βλέπετε, ο Λεωνίδας δεν μπορεί να ξεπεράσει μια παλιά κακιά συνήθεια, η οποία διαρκώς τον οδηγεί στις ίδιες (λάθος) σκέψεις, ό,τι το μαγαζί είναι του πατέρα του.
Αγοράζουν οι Ολλανδοί το ποσοστό του Λεωνίδα

-Το call option των Ολλανδών της Reggeborgh είχε αρχικώς διάρκεια έξι μηνών για την απόκτηση του 12,5% των μετοχών που κατείχε ο Λεωνίδας Μπόμπολας στην Ελλάκτωρ. Κάποια στιγμή δόθηκε μια μικρή παράταση μετά από συμφωνία των δύο μερών. Την προηγούμενη βδομάδα και σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πηγές της στήλης, υπήρξε επικοινωνία των δύο πλευρών, κατά την διάρκεια της οποία επιβεβαιώθηκαν όσα είχαν συμφωνηθεί το περασμένο Φθινόπωρο.

– Οι Ολλανδοί πρόκειται τις επόμενες μέρες (και κυριολεκτώ) να ενεργοποιήσουν το call option στην προσυμφωνημένη τιμή, αποκτώντας έτσι ένα επιπλέον 12,5% της Ελλάκτωρ. Και μιλάμε για ιδιαίτερα προσοδοφόρα συμφωνία αφού, με βάση το προσύμφωνο, η Reggeborgh θα πληρώσει περίπου 2 ευρώ ανά μετοχή. Ενδεχομένως να είναι και η μεγαλύτερη επιχειρηματική επιτυχία του Λεωνίδα από τη στιγμή που άρχισε να θυμάται τον εαυτό του.
Πράσινο ομόλογο από την Ελλάκτωρ

Μετά την επιτυχία του Μυτιληναίου με το πράσινο ομόλογο, φαίνεται ότι έχει ανοίξει για τα καλά η όρεξη και στους υπολοίπους Ομίλους, που δραστηριοποιούνται στα ενεργειακά. Έτσι και σύμφωνα με κάποιες φήμες που άρχισαν να κυκλοφορούν εσχάτως στην πιάτσα, πράσινο ομόλογο, ετοιμάζουν και οι Ολλανδοί της Ελλάκτωρ. Μάλιστα, το έχουν θέσει σε σχετική προτεραιότητα, αφού θέλουν να προλάβουν τον ανταγωνισμό.
Εισαγγελέας στην Cosco

-Το ενδεχόμενο να μπουκάρει ακόμη και εισαγγελέας στην Cosco, δεν αποκλείουν τα νέα (κινέζικα) αφεντικά του λιμανιού στον Πειραιά. Αιτία; Τα όσα ανακαλύπτει σχεδόν σε καθημερινή βάση η νέα διοίκηση, που προσεγγίζουν σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και το αδίκημα της απάτης. Η απόφαση των Κινέζων είναι να ολοκληρώσουν τον σχετικό έλεγχο και ακολούθως να δρομολογήσουν τα επόμενα βήματά τους.

-Πάντως μέχρι στιγμής έχουν βρει φίδια και μάλιστα κανονικά στα ταμεία. Το γεγονός ότι επικρατεί σχετική σιωπή από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο τυχαίο δεν θα πρέπει να θεωρείται. Απεναντίας, έχουν βρεθεί λίστες με βολεμένους από το κόμμα του προέδρου Αλέξη.

! Μετά την αποχώρηση του Γιάννη Σιδέρη από την θέση του διευθύνοντος Συμβούλου του ΕΟΑΝ (πρόκειται για τον Οργανισμό Ανακύκλωσης) φαβορί για να καλύψει το κενό, φαντάζει ο νυν πρόεδρος του Οργανισμού, πρώην δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης.
Η σιωπή της Alpha Bank για τον Φουρθιώτη

-Πριν από τρεις εβδομάδες η στήλη είχε αποκαλύψει ότι ο προφυλακισμένος (πλέον) παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης, έμενε σε κατασχεμένη από την Alpha Bank, βίλα στην περιοχή του Διονύσου. Μάλιστα γράφαμε ότι η διοίκηση του πιστωτικού ιδρύματος, υπό τον φόβο της αντίδρασης του Μένιου, απέφευγε να κινήσει την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία, προκειμένου να απαλλαγεί από το ακίνητο.

-Θέλω να πιστεύω ότι πλέον έχουν ξεπεραστεί οι σχετικοί φόβοι και η διοίκηση της τράπεζας υπό τον Βασίλη Ψάλτη, θα προχωρήσει στα προβλεπόμενα από το νόμο. Άλλωστε, αν δεν κάνω λάθος, τους τελευταίους μήνες δεν είχε και κάποιο έσοδο η τράπεζα, δεδομένης της απροθυμίας που έδειχνε το Φουρθιώτης, να πληρώσει το ενοίκιο που αρχικώς είχε συμφωνήσει με την Alpha Bank.

-Αφήστε που αν ισχύει αυτό η τράπεζα οφείλει να στραφεί νομικά και εναντίον του ενοικιαστή, δεδομένου ότι όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, η διαδικασία των πλειστηριασμών πηγαίνει προς το Φθινόπωρο. Όχι ειδικώς, αλλά γενικώς…