Γραφικότητες από Γραφάκο με τα απορρίμματα της Κέρκυρας

Τελικά ο γίγαντας Μανώλης Γραφάκος δεν έχει τον θεό του. Επί μήνες είχε επιδοθεί σε έναν μανιασμένο αγώνα να προχωρήσει με κάθε τρόπο ο διαγωνισμός για τα απορρίμματα της Κέρκυρας. Παρά τα σοβαρά ζητήματα που διαπιστωμένα υπήρχαν με τα τεύχη δημοπράτησης του διαγωνισμού και τα οποία ήδη είχαν οδηγήσει σε ακύρωση του αρχικού διαγωνισμού, εκείνος απειλούσε θεούς και δαίμονες για να προχωρήσει η διαδικασία επικαλούμενος διαρκώς το επείγον του προβλήματος.

-Έβαλε μάλιστα και το κεντρικό σύστημα της κυβέρνησης μπροστά στην κινητοποίηση για να προχωρήσει το πολύπαθο έργο. Κι ενώ την περασμένη Παρασκευή τελικά ο διαγωνισμός έγινε και κατατέθηκαν τρεις προσφορές, ο Γραφάκος τώρα επιδιώκει με κάθε μέσο την ακύρωση του διαγωνισμού! Όσοι ισχυρίζονται ότι αυτό γίνεται επειδή μεταξύ των υποψηφίων δεν περιλαμβάνονται τελικά κι αγαπημένοι του Γραφάκου εργολάβοι απορριμμάτων ελέγχονται ως κακοήθεις. Πόσο πιο γραφικός μπορεί τελικά να γίνει ένας Γραφάκος. Η γραφικότητα του όμως δεν εκθέτει πλέον μόνον τον ίδιο.

! Με αφορμή τη συγκεκριμένη εξέλιξη, κάποια στιγμή οι Γεραπετρίτης και Δημητριάδης (γιατί δεν μπορεί ν ασχοληθεί και με τον Γραφάκο ο πρόεδρος Κυριάκος) , πρέπει να τραβήξουν το αυτί στον γενικό γραμματέα απορριμμάτων. Και μάλιστα σύντομα γιατί ο άνθρωπος εκθέτει και εκτίθεται.
Πόλεμος στοιχηματζήδων

-Κορυφώνεται ο πόλεμος των στοιχηματζηδων με αφορμή το θέμα της αδειοδότησης που «τρέχει» εδώ και μέρες. Οι «στρατοί» έχουν λάβει για τα καλά θέσεις όπως προκύπτει από τις επιθέσεις που εξαπολύουν ο ένας εναντίον του άλλου και όλοι μαζί ενάντιον της Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων. Το θέμα έχει φτάσει μέχρι το Μαξίμου, που παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις, εσχάτως έγινε αντιληπτό ότι πρέπει να εμπλακεί γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τιναχθεί η μπάνκα στον αέρα.

-Στον πόλεμο των χτυπημάτων, έχει πάρει θέση και η «Δημοκρατία» του Φιλιππάκη. Όχι το πολίτευμα, αλλά η εφημερίδα. Το τελευταίο διάστημα έχει φιλοξενήσει δημοσιεύματα που αφορούν τον Οντόνι και τις στοιχηματικές εταιρείες του. Οι γνωρίζοντες αντιλαμβάνονται ποιος βρίσκεται πίσω από τα σχετικά κείμενα. Επίσης, οι πάντες (ακόμη και το παρδαλό κατσίκι) καταλαβαίνει γιατί ο Οντόνι, προσπαθεί να πείσει φίλους κι εχθρούς, πως τα έχει «τέλεια» με την κυβέρνηση.
Άγχος Sky Express καταβάλει την Aegean

-Επί χρόνια η Aegean είχε τον πρώτο αλλά και τον τελευταίο λόγο στην αγορά των εγχώριων πτήσεων. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από τους αριθμούς, που δείχνουν ότι αποτελούσε μονοπώλιο στις αεροπορικές μετακινήσεις. Εσχάτως η εταιρεία του Ευτυχή Βασιλάκη απέκτησε ανταγωνιστή και μάλιστα ολοένα και πιο δυναμικό. Ο λόγος για τη Sky Express του Γιάννη Γρύλου, που πλέον ανταγωνίζεται στα ίσα την Aegean, έχοντας διευρύνει τους ορίζοντες της και σε άκρως ανταγωνιστικούς προορισμούς όπως είναι η Θεσσαλονίκη, το Λονδίνο, οι Βρυξέλλες και το Παρίσι. Μάλιστα σε ότι αφορά την Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να μπει δυνατά και σε επίπεδο τιμών θέλοντας προφανώς να κερδίσει με το «καλημέρα» μερίδιο από την πίτα της Aegean.
Ένας πανικόβλητος Πλακιωτάκης

-Ο πρόεδρος Κυριάκος έχει σχηματίσει την εντύπωση ότι ο Πλακιωτάκης ανήκει στην κατηγορία των επιτυχημένων της κυβέρνησης. Στις κατ ίδιαν συζητήσεις που είχε με διάφορους, όταν έφτανε στην αξιολόγηση των υπουργών τον είχε ψηλά στη λίστα. Προφανώς γιατί αγνοούσε διαφορά σημαντικά, που οδηγούν και τους πλέον αδαείς στο ακριβώς αντίθετο. Ο Πλακιωτάκης και αυτό το λένε από τους εφοπλιστές μέχρι τους ναυτεργάτες διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του πιο αποτυχημένου υπουργού Ναυτιλίας.

-Όλα στο μηδέν, μα κυρίως θεματοφύλακας του δόγματος: «με όλους καλά». Από τους λαθρέμπορους, μέχρι τους πειρατές. Δυστυχώς όμως το χαλί κουκούλωσε αρκετά σκουπίδια ανεπάρκειας. Πλέον ο Μητσοτάκης μετά και το βίντεο με τον Λασκαρίδη έχει αντιληφθεί ότι μάλλον άνθρακας ο θησαυρός. Και να φανταστείτε ότι ακόμη δεν έχει ξεκινήσει το πάρτι. Ακόμη βρισκόμαστε στην διαδικασία των προσκλήσεων.

! Προ ημερών ο Μητσοτάκης φόρτωσε και μάλιστα άγρια με τα όσα έφταναν στ αυτιά του για το εμβόλιο της Astra Zeneca. Μάλιστα την Τρίτη το πρωί άρχισε να τηλεφωνεί δεξιά κι αριστερά αναζητώντας την αλήθεια, που σε καμία περίπτωση δεν ήταν αυτή που κυκλοφορούσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: parapolitika.gr