Προφανώς και δεν θα µπούµε στη διαδικασία να συγκρίνουµε πρόσωπα και καταστάσεις, µικρές ή µεγαλύτερες αστοχίες. Φυσικά θα αφήσουµε έξω από την εξίσωση που θα περιγράψουµε παρακάτω την τραγωδία στο Μάτι, µιας και στις εθνικές καταστροφές θα πρέπει να στεκόµαστε όλοι προσοχή. Από την άλλη, όµως, δεν γίνεται να αποκτήσουµε µνήµη χρυσόψαρου. Στην περιοχή της Βαρυµπόµπης, η Αττική έκλαψε και πάλι εξαιτίας ακόµη µίας µεγάλης πυρκαγιάς.

Οσες ενστάσεις όµως κι αν έχει κανείς για τη διαχείριση του µετώπου, δεν µπορεί να µην επισηµάνει ότι ο Μητσοτάκης ήταν παρών. Εστω και για να δουν οι πολίτες ότι δεν κάνει διακοπές, αλλά βρίσκεται στην καρδιά των επιχειρήσεων, ή έστω και για να γίνει ο ίδιος ο δέκτης της δικαιολογηµένης οργής και των από τηλεοράσεως µπινελικίων των ταλαιπωρηµένων κατοίκων των παρυφών της πρωτεύουσας, της Εύβοιας, της Ηλείας, της Μεσσηνίας.

Σε µια άλλη αντίστοιχη περίσταση, όταν πριν από µερικά χρόνια οι φλόγες είχαν καταστρέψει ό,τι είχε αποµείνει από τα δάση της Ανατολικής Αττικής, σας υπενθυµίζουµε ότι ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ήταν εξαφανισµένος. Οι κακές γλώσσες µάλιστα έλεγαν ότι βρισκόταν στο εξωτερικό. Τελικώς επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές από αέρος µε ελικόπτερο, όταν πια οι φωτιές είχαν σβήσει. Θυµάστε τι χαµός είχε γίνει τότε.

Ωστόσο, επειδή κάποια στιγµή θα πρέπει να κοιτάµε τα καλύτερα κι όχι τα χειρότερα, ο Μητσοτάκης και ο κάθε Μητσοτάκης θα είναι επιτυχηµένος όταν θα πάψει να θεωρείται… επιτυχία η παράδοση µερικών εκατοντάδων κατοικιών στις φλόγες, ακόµη και σε συνθήκες καύσωνα ή ισχυρών ανέµων.

Πηγή: parapolitika.gr