Αρκετοί έλληνες απο τον καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό χώρο θέλησαν να στείλουν το δικό της μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην Ελληνίδα Ολυμπιονίκη, Σοφία Μπεκατώρου, η οποία μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στο ξεκίνημα της καριέρας της, από παράγοντα της ομοσπονδίας.

«Σπάσε τη Σιωπή» ήταν ο τίτλος της ημερίδας στη διάρκεια της οποίας η Ολυμπιονίκης,
κατέθεσε τη συγκλονιστική μαρτυρία της σεξουαλικής παρενόχλησης που υπέστη την περίοδο που ήταν αθλήτρια από άνθρωπο του πολύ στενού, αθλητικού της περιβάλλοντος.

Η κατάθεση ψυχής της σημαιοφόρου της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς του Ρίο, παρότρυνε κι άλλες αθλήτριες να καταθέσουν αντίστοιχες εμπειρίες ενώ ξεσήκωσε θύελλα συμπαράστασης από πολιτικούς και διάσημα πρόσωπα από τον χώρο της σοουμπίζ, πρόσωπα που στηρίζουν ανοιχτά την Ολυμπιονίκη και καταδικάζουν φυσικά την πράξη αυτή.

Η Σοφία Μπεκατώρου ονομάτισε στον Εισαγγελέα τον άνθρωπο ο οποίος την κακοποίησε σεξουαλικά το 1998.

Ο άνθρωπος αυτός, σύμφωνα με την κατάθεση της ίδιας της Ολυμπιονίκη στον αρμόδιο Εισαγγελέα, είναι ο νυν αντιπρόεδρος της ΕΙΟ και Υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, Έφορος Κεντρικής Ελλάδος, Αριστείδης Αδαμόπουλος. Ο ίδιος εκτελεί χρέη εκπροσώπου της ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η Μαριλένα η οποία δραστηριοποιείται επί σειρά ετών στον καλλιτεχνικό χώρο έγραψε: Με αφορμή την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, κάνω ανοιχτή έκκληση στα αγόρια και τα κορίτσια του καλλιτεχνικού χώρου να καταγγείλουν επιτέλους δημοσίως αντίστοιχα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και/ή κακοποίησης από παράγοντες του δικού μας χώρου. ΑΡΚΕΤΑ με την ανοχή σε τέτοιους εγκληματίες για μια (κυριολεκτική ή υποθετική) θέση στον ήλιο.

ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ, ΜΙΛΗΣΤΕ!

Πηγή: parapolitika.gr