Πιθανή νίκη στον τελικό θα φτάσει τα έσοδα για την αγγλική ομοσπονδία σε συνολικά 28 εκατ. ευρώ

Στο βρετανικό εθνικό σύστημα Υγείας (NHS) θα δωρίσουν τα πριμ από το Euro 2020 οι παίκτες της εθνικής Αγγλίας
, καθώς τα «Τρία Λιοντάρια» δεν ξεχνούν τους επαγγελματίες της υγείας, τους ανθρώπους της «πρώτης γραμμής» στη μάχη ενάντια στην πανδημία Covid-19.

Η Αγγλία αντιμετωπίζει την Ιταλία στον σημερινό τελικό του τουρνουά, (22:00) στο «Γουέμπλεϊ». Πιθανή νίκη στον αγώνα θα φτάσει τα έσοδα για την αγγλική ομοσπονδία (FA) σε συνολικά 24 εκατομμύρια λίρες ή, διαφορετικά 28 εκατομμύρια ευρώ.

Το 40% αυτών, περίπου 11.2 εκατομμύρια ευρώ, θα πρέπει θεωρητικά να μοιραστεί μεταξύ των 26 μελών της Εθνικής Ομάδας, αλλά η πρόθεση των παικτών του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ είναι να δωρίσουν το μερίδιό τους στο NHS.

Περαιτέρω συνομιλίες γι’ αυτό το ενδεχόμενο έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μετά το τουρνουά, ωστόσο, η πρόθεση είναι να υποστηρίξουν την υπηρεσία υγείας, ενισχύοντας τη σχέση που δημιουργήθηκε από την εκστρατεία #PlayersTogether που ξεκίνησε τον Μάιο από τον αρχηγό της Λίβερπουλ Τζόρνταν Χέντερσον.

Η βούληση της ομάδας είχε εμφανιστεί ακόμη και πριν από το Euro 2020, με ανακοίνωση των παικτών: «Μετά από θετικές συζητήσεις με την FA, η Εθνική ομάδα της Αγγλίας επιβεβαιώνει με ικανοποίηση ότι μια σημαντική δωρεά κερδών από διεθνείς αγώνες θα δοθεί στο NHS Charities Together, μέσω της πρωτοβουλίας #PlayersTogether».

Πηγή: parapolitika.gr