Τί… συνδέει τον νεό υφυπουργό Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη με ένα άδειο καφάσι; Για να απαντήσει κανείς θα πρέπει να ανατρέξει στην προεκλογική περίοδο του 2015, οπότε ο σημερινός πολιτικός υφιστάμενος της Λίνας Μενδώνη, ήταν υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού, του Σταύρου Θεοδωράκη, στην Α’ Αθηνών.

Τότε η ιδέα του να «γυρίσει» το προεκλογικό του βίντετο με ένα… καφάσι, τον έκανε viral στο διαδίκτυο και τον «έβαλε» στο επίκεντρο των προεκλογικών παραπολιτικών συζητήσεων. Σκοπός του ήταν να καυτηριάσει τα κακώς κείμενα στο κέντρο της Αθήνας (όπως τη γνωστή μέθοδο για το καβάτζωμα θέσης πάρκινγκ με την τοποθέτηση ενός καφασιού), προκειμένου να πείσει ότι το κόμμα του ερχόταν να αλλάξει τα δεδομένα.

Η συγκεκριμένη κίνησή του φαίνεται να απέδωσε, καθώς ο ίδιος έγινε γνωστός και σε μία δύσκολη για άγνωστους υποψηφίους εκλογική περιφέρεια, όπως αυτή της Α’ Αθηνών, κατάφερε (αν και δεν εξελέγη) όχι μόνο να πλασαριστεί ψηλά στο ψηφοδέλτιο του κόμματός του (συγκέντρωσε 4.500 σταυρούς, έναντι 6.800 ψήφους του Σπύρου Λυκούδη, που τελικά εξελέγη βουλευτής), αλλά και να βοηθήσει το Ποτάμι να καταλάβει την τρίτη θέση στην κατάταξη με 7%, μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Πηγή: parapolitika.gr