Με πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και κατόπιν απόφασης του Προέδρου της Βουλής, ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας τοποθετείται ως μέλος της  Eιδικής Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, σχετικά με τη διερεύνηση τυχόν αδικημάτων, κατά τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis, του  πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας, βουλευτής Ημαθίας και δικηγόρος στο επάγγελμα, παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι από τους πολιτικούς που έδωσαν από νωρίς το στίγμα τους ακολουθώντας τακτικές ήπιων τόνων μεν, αλλά παραμένοντας δυναμικός και μαχητικός στην αρένα της πολιτικής. Τον χαρακτηρίζουν οι νέες ιδέες, η πολιτική ευγένεια και ο λόγος με επιχειρήματα. Ανήκει στο νέο αίμα της πολιτικής που εκπέμπει εμπιστοσύνη κυρίως στους νέους ανθρώπους, κι αυτό είναι κάτι που αμέσως ξεχώρισε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Mpartzokias11

 Υπενθυμίζεται ότι  εν λόγω Επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε μετά από απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, βασίστηκε σε ενδείξεις για την ενδεχόμενη τέλεση, από τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, σωρείας αδικημάτων, μεταξύ αυτών:

 Ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών

  • Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος
  • Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος
  • Ηθική αυτουργία σε ψευδορκία

 Πρόσφατα και έπειτα από πρόταση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, η ψήφιση της οποίας         εκκρεμεί, ο κατάλογος των αδικημάτων είναι προσαυξημένος, καθώς διαπιστώνεται ότι ενδεχομένως έχουν τελεστεί περισσότερα αδικήματα από τα έως τώρα εξεταζόμενα.

 Σε κάθε περίπτωση, το αντικείμενο των εργασιών της Ειδικής Προανακριτικής Επιτροπής επισημαίνει τη σοβαρότητα και τους λεπτούς χειρισμούς που απαιτούνται, καθώς αν προκύψει κατάχρηση εξουσίας από τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης και παρέμβαση του σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, και ανεξαρτήτως από το αν τα αδικήματα έλαβαν χώρα εντός ή εκτός των καθηκόντων του, προκύπτει αναντίρρητα αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Πηγή: parapolitika.gr