Βαρύ κλίμα για Σκέρτσο

-Καθόλου τυχαίο δεν θα πρέπει να θεωρείται το γεγονός των απανωτών δημοσιευμάτων που σχετίζονται με τον (νέο) υπουργό Επικράτειας Άκη Σκέρτσο. Απεναντίας ολοένα και περισσότεροι επισημαίνουν πλέον το γεγονός ότι ο επονομαζόμενος και ως «mister κουτάκιας», με το που άρχισε να κάνει πολιτική σε δημόσια θέα, προσέλκυσε μόνο αρνητικά σχόλια. Το κακό μάλιστα έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο ίδιος ο Σκέρτσος δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν φταίνε μόνο οι δημοσιογράφοι (και δη οι σύντροφοι του) για όσα γράφουν, αλλά και ο ίδιος που διακρίνεται (όπως μαθαίνω) για την αλαζονεία του.

-Τελικά τείνω να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι όσα από τα κυβερνητικά στελέχη έχουν προταθεί από τη V+Ο συγκεντρώνουν πάνω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά με κυρίαρχο αυτό της αλαζονείας και της πολιτικής αμετροέπειας. Πάντως μιας και μιλάμε για τον Σκέρτσο, οφείλω να σας πω ότι αυτή τη στιγμή εκτός από αντιδημοφιλής στις δημοσκοπήσεις (δείτε τη σημερινή της GPO), είναι και ο πλέον αντιδημοφιλής στο εσωτερικό τόσο της κυβέρνησης, όσο και της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σκέψεις από ΟΠΑΠ
-Σκέψεις για τη μείωση των πρακτορείων του ΟΠΑΠ, κάνουν οι ιθύνοντες του Οργανισμού, που προσανατολίζονται σε ένα πιο προσαρμοσμένο στη νέα πραγματικότητα μοντέλο λειτουργίας. Πλέον τα παραδοσιακά καταστήματα όχι μόνο δεν έχουν τις επιδόσεις που είχαν κατά το παρελθόν, αλλά δυσκολεύονται να ανταγωνιστούν την online εποχή. Στον ΟΠΑΠ λοιπόν το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει και εξετάζουν διάφορα σενάρια, τα οποία είναι προσαρμοσμένα στη νέα εποχή, που ως γνωστόν κυριαρχεί το διαδικτυακό στοίχημα.

Περί Αττικής Οδού
-Κάπου πήρε το αυτί μου ότι στην Ελλάκτωρ έχουν αρχίσει να προβληματίζονται με τα όσα γράφονται και λέγονται σε σχέση με την «Αττική Οδό». Ωστόσο καλό θα ήταν αντί του προβληματισμού, να αρχίσουν να προετοιμάζονται γιατί έχω την αίσθηση ότι η κυβέρνηση, σκοπεύει να δώσει τέλος στην διαρκώς παρατεινόμενη εκκρεμότητα της «Αττικής Οδού». Μάλιστα αν κρίνω από τα όσα μαθαίνω δεν θα αργήσει να επιβεβαιωθεί η σχετική αίσθηση. Άλλωστε με το θέμα εκτός από το δίδυμο του υπουργείου Υποδομών, Καραμανλή – Καραγιάννη, ασχολείται προσωπικά και ο πρόεδρος Κυριάκος.

! Συνάντηση εργασίας είχαν χθες στο υπουργείο Ανάπτυξης δύο φίλοι από τα παλιά. Ο λόγος για τους Άδωνι Γεωργιάδη και Θάνο Πλεύρη. Αντικείμενο της συνάντησης; Η αξιοποίηση από τον νέο υπουργό Υγείας, πόρων από το νέο ΕΣΠΑ.

Ο Βασιλακόπουλος νέος πρόεδρος στον ΕΟΔΥ
-Αντιλαμβάνομαι ότι το εύκολο ρεπορτάζ είναι να ξυπνάς πρωί και να διαβάζεις είτε τα sites, είτε τις εφημερίδες και ακολούθως να κάνεις μια καλή αναπαραγωγή όσων κρίνεις ότι έχουν μια αξιοπιστία. Αυτό συνέβη χθες με την είδηση που «έβγαλε» η στήλη σχετικά με τον απερχόμενο πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα. Πρωί – πρωί αρκετοί συνάδελφοι έσπευσαν να αντιγράψουν τα βασικά σημεία του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ, χωρίς φυσικά να αναφέρουν την πηγή που άντλησαν την είδηση. Και δεν μιλάμε για μικρά sites, αλλά για μεγάλα που ανήκουν σε μεγάλα εκδοτικά μαγαζιά. Σήμερα, θα δώσουμε νέο ρεπορτάζ σε σχέση με τον ΕΟΔΥ.

-Παρακαλώ εφόσον μπουν στον κόπο (πάλι) να αντιγράψουν ας αναφέρουν τουλάχιστον την πηγή. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Εξ όσων μαθαίνω φαβορί για την θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ, είναι ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ένας πολύ καλός επιστήμονας που γνωρίζει όσο λίγοι τα συμβαίνοντα στον χώρο της Υγείας. Πέραν τούτου όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχει αποδείξει ότι δεν μασάει και από Πολάκηδες, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχει αντιπαρατεθεί και μάλιστα δημόσια με τον πρώην υφυπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή είναι το ακριβώς αντίθετο του Αρκουμανέα, τουλάχιστον στο πώς βλέπει, αλλά κυρίως στο πως αντιμετωπίζει τον αψύ Σφακιανό.

? Πασίγνωστος στοιχηματζής ετοιμάζεται να μετακομίσει από την Αθήνα σε πρωτεύουσα ευρωπαϊκής (;) χώρας.

! Για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, είχε ενημερώσει εγκαίρως τον αμερικανικό παράγοντα. Πάντως η απόφαση να «παίξουμε μπάλα» με τους Γάλλους, έχει ληφθεί εδώ και αρκετό καιρό, από τον ίδιο τον πρόεδρο Κυριάκο. Μάλιστα όσοι γνωρίζουν το σχετικό παρασκήνιο λένε ότι ο πρωθυπουργός παρά τις πιέσεις από παράγοντες, εντός και εκτός Ελλάδος, έκρινε σκόπιμο να καταλήξει στην αγορά των γαλλικών φρεγατών.

Η συνέντευξη Σαμαρά και ο Τζαβάρας
-Με μάλωσε χθες ο καλός συνάδελφος των «Παραπολιτικών» Γιώργης Νόκος επειδή (λέει) περίμενε να ασχοληθώ με τα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη που παραχώρησε στα «Νέα». Δεν σας κρύβω ότι σκέφτηκα να ασχοληθώ, αλλά μετά έκανα δεύτερες σκέψεις, αφού δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να στερήσω από το antinews και τον Χρύσανθο (τον Λαζαρίδη), το διαχρονικό προνόμιο της ερμηνείας των όσων λέει ο πρόεδρος της καρδιάς μας. Ο Νόκος με έβαλε στον πειρασμό.

-Έχουμε και λέμε λοιπόν. Το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος Κυριάκος, έχει αποφασίσει να μην ασχολείται καθόλου με τον Σαμαρά. Αυτό ενοχλεί όσο τίποτα άλλο τον Μεσσήνιο. Από ’κει και πέρα ο τελευταίος, θέλει να πιέσει τον πρωθυπουργό σε ένα θέμα που τον απασχολεί προσωπικά. Και αναφέρομαι στο θέμα της Novartis. Ο μόνος που μιλάει στον Σαμαρά επ΄ αυτού είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, που δεν είμαι σίγουρος αν έχει συναντηθεί με τον Μητσοτάκη μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης, το καλοκαίρι του 2019. Ο πρώην πρωθυπουργός θέλησε να στείλει μήνυμα προς τον Κυριάκο, ο οποίος ωστόσο επειδή βρισκόταν στη Νέα Υόρκη, φαίνεται να μην το πήρε.

-Ωστόσο όπως σημείωναν με νόημα στελέχη της Ν.Δ., όπως και να το κάνουμε είναι κλάσεις καλύτερο να έχει υπουργό Επικρατείας τον καθηγητή Γιώργο Γεραπετρίτη από τον ανώνυμο αρθρογράφο του antinews Χρύσανθο Λαζαρίδη. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Σαμαράς αντιλήφθηκε ότι εκτός από τον Μητσοτάκη δεν ασχολούνται μαζί του, ούτε οι ευεργετημένοι από τον ίδιο βουλευτές, αφού ουδείς πλην του Κώστα Τζαβάρα, δεν βγήκε να στηρίξει το αφήγημα του. Και ο τελευταίος εμφανίστηκε στο Best της Καλαμάτας, ένα κανάλι που έχει συνδέσει την μοίρα του με τον Σαμαρά.

Πηγή: parapolitika.gr