«Δεν νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα μπορέσει να φτάσει στο τέλος της τετραετίας»

Ραγδαίες εξελίξεις και πρόωρες εκλογές μετά την άνοιξη του 2022 βλέπει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας καθώς, όπως επεσήμανε στη χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη, ο πρωθυπουργός δεν θα μπορεί να συγκρατήσει τη φθορά της κυβέρνησής του.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε για πρώτη φορά αναγκαίο κακό την συγκυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο, φράση που ερμηνεύτηκε από πολλούς όμως, ως έμμεση παραδοχή λάθους και άνοιγμα προς τον προοδευτικό χώρο.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η φθορά του Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του θα είναι ραγδαία. Έχει γυρίσει η κλεψύδρα. Η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή και δεν έχω αμφιβολία ό,τι και να δημοσιεύουν οι δημοσκοπήσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα είναι η ραχοκοκκαλιά της επόμενης κυβέρνησης της χώρας», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Εν συνεχεία, ανέφερε πως «Κανένας πρωθυπουργός δεν οδήγησε τη χώρα σε εκλογές γιατί του το ζήτησε ο πολιτικός του αντίπαλος. Θα μείνω στη στάση υπευθυνότητας που κρατώ. Πιστεύω ότι οι εκλογές θα γίνουν πολύ σύντομα, ανεξάρτητα από τη στιγμή που εγώ θα τις ζητήσω. Δεν νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα μπορέσει να φτάσει στο τέλος της τετραετίας. Φρονώ ότι από την άνοιξη του 22΄ ανοίγει παράθυρο για πρόωρες εκλογές, παρά την επιθυμία του κ. Μητσοτάκη, διότι δεν θα μπορεί να συγκρατήσει τη φθορά του, η οποία θα είναι επιταχυνόμενη. Όταν συνειδητοποιήσει ότι απειλείται με καταλυτική ήττα θα πάει σε εκλογές. Το πότε θα ζητήσω εκλογές, θα κριθεί από τις περιστάσεις στις οποίες βρίσκεται η χώρα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η στάση ευθύνης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέρα από το να ετοιμάζεται για να αναλάβει σε δύσκολες στιγμές την ευθύνη ανοικοδόμησης της χώρας, είναι να ασκεί και εποικοδομητική κριτική αναδεικνύοντας εναλλακτικές προτάσεις. Εγώ πορεύομαι με πυξίδα αυτό που αισθάνομαι ότι είναι κατάλληλο για την πορεία του τόπου. Η πολιτική αλλαγή θα έρθει ως αίτημα λύτρωσης και προοπτικής και από την ίδια την κοινωνία».

«Αποδυναμωμένος ο Μητσοτάκης»

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ακόμα ότι ο πρωθυπουργός προσέρχεται στη Θεσσαλονίκη αποδυναμωμένος καθώς, όπως υποστηρίζουν, «το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει υποστεί ένα δυνατό πλήγμα απ’ όλα τα τελευταία γεγονότα». Υποστηρίζουν δε, ότι αυτά που μπορεί να υποσχεθεί στους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είναι λίγα και δεν βοηθούν στην αντιστροφή του κλίματος».

«Η κυβέρνηση σκέφτεται με όρους ιδιωτικοποιήσεων»

Μάλιστα η τομέαρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου αναφερόμενη στον τρόπο που αντιμετώπισε η κυβέρνηση τις αυξήσεις ανέφερε ότι «η ιδεοληψία της ΝΔ, πως η αγορά μπορεί να αυτορυθμίζεται και να φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα, την οδήγησε σε αδράνεια την οποία πληρώνουν οι πολίτες» και επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση είχε τα εργαλεία της νομοθετικής παρέμβασης και της παρέμβασης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, τα οποία δεν αξιοποίησε, επειδή σκέφτεται μόνο με όρους ιδιωτικοποιήσεων και λειτουργίας της αγοράς χωρίς κρατική παρέμβαση για την προστασία της κοινωνίας».

Πηγή: parapolitika.gr