Οι προσπάθειες για να αναδειχθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο «βλέπουν» στην Κουμουνδούρου και γι’ αυτό κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους εναντίον της κυβέρνησης.

Εξ’ αιτίας αυτής της άποψης άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τις περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, προσπαθώντας να αναδείξει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και κάνοντας επίθεση στην κυβέρνηση για το εργασιακό νομοσχέδιο, την ασφάλεια των πολιτών και τα θέματα της Παιδείας.

Επίθεση κατά Χατζηδάκη

Από την Χαλκίδα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον του νομοσχεδίου Χατζηδάκη λέγοντας ότι «η κυβέρνηση έχει επιλέξει να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις όπως τις ξέραμε μέχρι σήμερα, προς όφελος κάποιων λίγων επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη τους», ενώ κάλεσε σε έναν όχι «εθιμοτυπικού χαρακτήρα» αλλά «ουσιαστικό αγώνα» να ανατραπούν αυτές οι «επιδιώξεις».

Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε το  θέμα των απλήρωτων υπεροριών οι οποίες θα αντικατασταθούν με ρεπό λέγοντας ότι: «Με ρεπό δεν πληρώνονται οι λογαριασμοί. Θα χάσει τα χρήματα από τις υπερωρίες αλλά “θα έχει παραπάνω χρόνο”. Αυτό το “αντάλλαγμα” φέρνει ο κ. Χατζηδάκης». Παράλληλα τα στελέχη της Κουμουνδούρου αναδεικνύουν τα όσα συμβαίνουν στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών αλλά και τις συνέπειες που θα έχει το νομοσχέδιο για την Παιδεία στους υποψηφίους για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

«Τα καλάσνικοφ σφυρίζουν ανενόχλητα»

«Με δύο ακόμα μαφιόζικες εκτελέσεις μέρα μεσημέρι σε 24 ώρες, μία στη Βάρη και μία στα Σεπόλια, ο κ. Μητσοτάκης, αφού αφήνει εκτός πανεπιστημιακής εκπαίδευσης το 1/3 των μαθητών που δίνουν πανελλαδικές (τουλάχιστον 25.000) ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ότι «προχωρά κανονικά η ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας» με την πρόσληψη 1.000 αστυνομικών για τα ΑΕΙ» ανέφεραν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσαν: «Σε αυτή τη φράση συμπυκνώνεται και το στρατηγικό πρόβλημα που έχει οδηγήσει στην παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και την πρωτοφανή έξαρση της εγκληματικότητας: Τα καλάσνικοφ σφυρίζουν ανενόχλητα, η άρση του lockdown έχει οδηγήσει σε έξαρση ένοπλων ληστειών και η ΝΔ ασχολείται με την καταστολή των νέων ακόμα και μέσα στα ΑΕΙ».

Πηγή: parapolitika.gr